Hlavní obsah

Kosmetické jarní trendy: V kurzu budou duhové stíny, matná rtěnka a lesklá pleť

Foto: Profimedia

Letošní kosmetické trendy jsou okořeněny pořádnou dávkou extravaganceFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lesklé tváře, glitry na rtech, kamínky na nehtech nebo oranžové stíny? To není sci-fi, ale kosmetické trendy na jaro 2017. Pojďte se s nimi seznámit.

Článek

Zajímá vás, jaké jsou trendy v dekorativní kosmetice pro letošní jaro? Tady jich máte rovnou sedm! Nikdo neříká, že musíte takové tendence následovat slepě a doslova. Jedná se o pouhé inspirace, které vás mohou navnadit vyzkoušet něco nového, co přizpůsobíte svému stylu.

Duhová víla

Odvažte se pro tento make-up, který byl k vidění na přehlídkách návrhářky Jill Stuart. Pastelové stíny prohloubí váš pohled, ale zároveň budete působit velmi étericky.

Foto: Profimedia

Líčení v duhových barvách sluší mladším dívkám, v tlumenější verzi i zralejším dámámFoto: Profimedia

Glitry na rtech

Poprvé byly k vidění na přehlídce Atelier Versace, kde je modelkám vytvořila slavná vizážistka Pat McGrath. Od té doby se spustilo třpytkové šílenství: na sociálních sítích uvidíte spoustu líčení se třpytkami na rtech, ale i víčkách, ve formě oční linky, tvářenky a podobně.

Foto: Profimedia

Na přehlídce značky Atelier Versace bylo k vidění mnoho slavných modelek, včetně Belly HadidFoto: Profimedia

Jako slunce mezi pomeranči

Tento styl make-upu vynikne především na brunetkách, kterým krásně zvýrazní oči a obočí. Sladit k teplému odstínu oranžové můžete i manikúru. Právě oranžová je, co se líčení a barvy vlasů týče, letos na jaře nejvíc v kurzu. Konzervativnější z vás mohou vyzkoušet pouze oranžové nehty, které krásně rozzáří i jednobarevné oblečení.

Foto: Profimedia

Kdo by věřil, že oranžová může být skutečně pro líčení lichotiváFoto: Profimedia

Rozpitá rtěnka

Nutno říct, že tento trend je velmi snadný na aplikaci a může působit hodně sexy! Možná proto si ho módní návrháři úplně zamilovali. Stačí nanést na rty balzám, pak rtěnku výrazné červené nebo vínové barvy jen vklepat, začněte ve středu rtů. Přidávejte na intenzitě barvy, dokud nejste s výsledkem úplně spokojené.

Foto: Profimedia

Trend rozpité rtěnky působí ležérně i svůdněFoto: Profimedia

Nehty jako šperky

Život je příliš krátký na to, abyste měly nudnou manikúru. Proto se letos na jaře budou nosit nehty úplně bláznivé: s barevnými přechody ombré, ozdobené nálepkami, kamínky. Čím kreativnější pojetí, tím lepší. Opět, na každodenní použití trochu nepraktické, ale na party je to super doplněk.

Foto: Profimedia

Nehty ztvárněné jako umělecké dílo zaujmou pohledy všechFoto: Profimedia

Ultra lesklá pleť

Rozjasňovače letí už několikátou sezonu, protože vám umožní nakamuflovat odpočatý a rozzářený vzhled. Letos na jaře se ale nenanáší jen na lícní kosti či víčka, ale na tváře i čelo a bradu. Tento trend se ale hodí pouze pro sušší a normální pleť, nikoli pro tu, co se mastí.

Foto: Profimedia

Efekt lesklé pleti může vypadat velmi mladistvěFoto: Profimedia

Matné rty

Do širokého povědomí se tato tendence dostala díky mladší sestře Kim Kardashian Kylie Jenner. Ta toužila po výrazné sexy puse, ke které si nejdřív dopomohla botoxovými injekcemi, ale to jí nestačilo, tak zapojila matnou rtěnku. V tělovém odstínu se totiž rty zvětší, ale zároveň jsou elegantní.

Foto: Profimedia

Nahá matná rtěnka je decentní i sexy zároveň. Kylie Jenner ji umí výborně prodatFoto: Profimedia

Který z kosmetických jarních trendů vás zaujal nejvíce?

Reklama

Související témata:

Načítám