Hlavní obsah
4,2
(18)
Foto: Lenka Philippová

Foto: Lenka Philippová

Aktualizováno

Roztančete své chuťové buňky lehce pikantní švestkovou omáčkou a křehkou vepřovou kotletou! Tento snadný pokrm zvládnou i začínající kuchařky!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 12 ks švestek
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 špetka chilli
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Švestky vypeckujte a nakrájejte na malé kousky. Dejte do pánve se zbývajícími ingrediencemi kromě masa. Cca 10 minut vařte za pravidelného míchání. Švestkovou směs rozmixujte a pokud je příliš hustá, přidejte trochu vody.

02.

Kotletu omyjte, naklepejte, osolte a opepřete. Pomalu opečte na pánvi dozlatova. Hotové polijte omáčkou.

Reklama

Související témata:

Načítám