Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Krabí salát můžete připravit i z krabího masa z konzervy nebo z mraženého masa. Pokud ale máte příležitost, čerstvé krabí maso je nejlepší.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 sklenička majonézy
  • tabasco
  • citronová šťáva
  • sůl
  • čerstvé bylinky (pažitka, řeřicha, oregano, ...)
  • 1 krab
Článek

Postup

01.

Živého očištěného kraba vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou a  cca 20 minut ho povařte (záleží na  velikosti). Poté jej vyndejte na talíř, rozpulte a odstraňte vnitřnosti. Končetiny a klepeta rozstříhněte a vyberte  z nich maso, stejně tak z krunýře. 

02.

Maso pokrájejte, zakápněte citronovou šťávou, spojte majonézou a dochuťte solí a Tabascem. Ozdobte snítkou zelených bylinek a podáveje s bílým pečivem.

Reklama