Hlavní obsah

Nejpříjemnější odlíčení? Másla a balzámy odstraní kosmetiku i nečistoty a zjemní všechny typy pleti

Foto: svetikd, Gettyimages.com

Foto: svetikd, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Micelární vody měly boom před deseti lety, nyní štafetu přebírají odličovací másla a balzámy. Jejich obliba pomalu stoupá – a není divu. Čištění pleti totiž nikdy nebylo příjemnější a snazší! A pokožka je po takovém odlíčení krásně hebká a jemná.

Článek

Když jde o odličování, je potřeba, aby bylo účinné, rychlé a zároveň šetrné. Mělo by být dvoufázové, abyste z pokožky dostaly opravdu všechny nečistoty a uléhaly jste do postele s naprosto čistými póry. V tomto článku se zaměříme především na první fázi, protože právě u ní začíná cesta ke krásné, hebké a zdravé pleti.

První fáze odlíčení

Abyste z obličeje dostaly spolehlivě líčidla, pečující kosmetiku, kožní maz i špínu pochytanou během dne, je ideální začít večerní rituál s odličovacími másly nebo balzámy. Na pokožce krásně roztají a rychle na sebe navážou všechny nečistoty. A protože obsahují účinnou kombinaci olejů, vitaminů a antioxidantů, dokážou očistit šetrně, aniž by narušovaly kožní bariéru. Naopak – zvládnou přitom i hydratovat a vyživovat. Proto se pak nekonají žádné pocity pnutí a zůstává jen pocit nádherně hebké a čisté pleti.

  • Co se týče ranní rutiny, obličej stačí umýt pomocí gelu nebo pěny. Balzámy si nechte na večer, kdy potřebujete odstranit líčidla, pot a nánosy nečistot za celý den.

Jak používat odličovací másla a balzámy

Mastné odličovače se nanášejí na suchou pokožku. Produkt rozmasírujte krouživými pohyby po celém obličeji, můžete si u toho dopřát i krátkou masáž. A nebojte se balzám jemně rozetřít i na oči, aby povolily stíny a řasenka. Pak začněte tvař oplachovat teplou vodou – balzám se přitom změní na mléčnou emulzi.

  • Šikovné je, že nemusíte použít tamponek: můžete si ho vzít k ruce, jedině když máte hodně výrazný make-up.

Druhá fáze odlíčení

Poté nastává čas na druhý krok odlíčení, což může být odličovací pěna nebo gel. Ideální je oba produkty brát s sebou do sprchy: je to praktické a čištění pleti tak dost urychlíte. Celý proces zakončuje tonikum, které uzavírá póry a připravuje pokožku na následnou péči v podobě séra a krému.

Pro jakou pleť se hodí

Odličovací balzámy a másla jsou vhodné pro všechny typy pokožky, včetně smíšené a mastné. Ale nejvíc je ocení suchá pleť, po celém dni to pro ni bude jako pohlazení. Složení balzámů a másel nabízí většinou kombinaci různých olejů (chia, slunečnicový, mandlový), včelí vosk a bambucké máslo, proto je jejich textura po roztání na pleti velmi příjemná. A také vás omámí svými vůněmi!

Večerní odličovací rutina

Po důkladném odlíčení nastupuje péče v podobě sér a krémů. Tyto anti-age krémy jsme testovaly v redakci!

Načítám