Hlavní obsah

Latté make-up aneb Přirozené letní líčení, které teď všichni milují

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastavte se, všeho nechte a inspirujte se nejkrásnějším univerzálním make-upem tohoto léta. Není na něm nic těžkého, je monochromatický, sametový a univerzální - tudíž sluší všem.

Článek

Máte dost růžové v rámci barbiecore trendu, který je aktuálně všude? Zemité, hnědé tóny, které podtrhnou letní opálení, najdete u líčení à la latté. Sametový efekt, hnědé stíny a bronzová pleť. Daly byste si tento make-upový šálek?

Letní šálek kávy

Latté make-up, bronzová bohyně, nejlepší nude letní líčení. To by popisovalo současný trend, na kterém nyní ujíždí svět krásy. Společným jmenovatelem jsou hnědé odstíny do žluta, olivova a karamelova na celé pleti, včetně rtů.

Naopak se vyhněte těm do oranžova a červenohnědé (ty si nechte na podzim). Ve výbavě vám nesmí chybět krémový i pudrový bronzer a samozřejmě paletka hnědých stínů. Líčení sluší všem, protože hnědá vypadá přirozeně, oproti třeba černé a šedé, a pozvedne všechny barvy očí.

Jak na latté make-up

  1. Základem je, jako u všeho, zářivá a hydratovaná pleť. Té docílíte například používáním kosmetiky s vitaminem C. Pleť tedy vyčistěte, použijte sérum s kyselinou hyaluronovou nebo céčkem a péči zakončete krémem s SPF (tipy na letní kosmetiku najdete zde).
  2. Když máte péči hotovou, jde se na líčidla. Slavný make-up artista Hindash, kterého sleduje 1,4 milionu fanoušků, začíná u modelky krémovým bronzerem, který nanáší na čistou pleť hustým štětcem do kraje čela a pod lícní kosti, aby pleť vypadala jako opálená.
  3. Vše pak doladí jen pomocí korektoru (concealeru). Make-up můžete v tomto případě vynechat, pokud je vaším cílem přirozený vzhled. A kde vás trápí nějaká nedokonalost, tam jednoduše navrstvěte více korektoru. Tak či tak, naneste ho rozhodně pod oči, do středu čela a na bradu.
  4. Když máte pleť hotovou, vrhněte se na stínování očí. K tomu můžete využít tekutý bronzer, nebo spíš středně tmavý hnědý stín, se kterým to půjde snadněji. Štětečkem se držte linie řas, vnějšího koutku a záhybu oka. Také si můžete vytvořit podklad u řas pomocí hnědé tužky, kterou pomocí štětečku rozetřete na oční víčko doztracena.
  5. Pak přichází na řadu světlejší hnědý stín, který zapracujte pomocí krouživých pohybů s hustějším štětcem, aby nikde nebyly vidět přechody. Pokud je stín v záhybu málo výrazný, klidně ještě přidejte na intenzitě - záleží na vás. Cílem je sametový efekt, takže si se stínováním dejte záležet a používejte matné stíny. Třpyt dodejte na závěr, pokud chcete, a pouze do středu oka.
  6. Doplňte oči řasenkou a také nezapomeňte upravit obočí, které alespoň pročešte gelem, který ho zafixuje.
  7. Rty vykreslete nude konturkou dohněda a zkombinujte ji s podobným odstínem krémové rtěnky.

VIP Inspirace a beauty pomocníci

Načítám