Hlavní obsah

Letní kosmetické novinky: Pečující řada s vitaminem C i růžový balzám jemný jako polibek

Foto: Fortyforks, Shutterstock.com

Foto: Fortyforks, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Které kosmetické novinky by vám neměly uniknout a oceníte je právě teď v létě? Krásný růžový balzám, laky na nehty s jemnými třpytkami pro vylepšený nude efekt nebo krém s SPF na každý den.

Článek

V redakci testujeme různé kosmetické produkty a některé nás zaujmou víc než jiné. Vybrala jsem pět přípravků, které oceníte právě teď v létě. Je to řada pleťové péče s citrusovou vůní, jemné laky na nehty pro svěží manikúru nebo pozvolný samoopalovací krém pro dohonění opálení.

Multivitamin pro pleť

Tato polská značka nabízí produkty za velmi rozumné ceny, a přitom vás překvapí kvalitou i účinky. Nová multivitaminová řada mě naprosto nadchla. Zkoušela jsem kombinaci gelového odličovače, tonika, séra a denního a nočního krému a moje pleť to miluje.

Aktivními látkami jsou vitamin C a niacinamid a tato kombinace mé smíšené pokožce vyloženě svědčí. Méně se mi mastí a pupínky se skoro neobjevují. Postupně mi také blednou pozůstatky po akné na bradě a nové se již netvoří. Sérum i krém se skvěle vstřebávají, kůže je hezky hydratovaná, ale není „namaštěná“, což mi teď v létě opravdu vyhovuje, navíc je hebká víc než kdy dřív. Podle popisu se produkty hodí pro všechny typy pleti a nejvíc pro mdlou a unavenou.

Foto: Archiv firmy

Sada Ziaja s vitaminem C a niacinamidem (vitamin B3): ranní a noční krém, sérum a tonikum, každý produkt 119 Kč; čisticí gel 109 Kč. Prodává e-shop značky či dm drogerieFoto: Archiv firmy

Kůže políbená sluncem

Samoopalovací přípravek, který se může pyšnit označením bio. Nemusíte se bát ošklivé oranžové barvy: efekt opálení je pozvolný a spíš jemnější, hodí se tudíž pro světlé typy. Obsahuje bambucké máslo a kokosový a sezamový olej, kůži tedy hezky hydratuje a zjemňuje.

Kladně hodnotím především to, že se rychle vstřebá do pokožky a vy se můžete skoro hned obléct do pyžama. Nezanechává stopy na ložním prádle, ale na konci procedury je nutné si vždy pečlivě namydlit dlaně – jinak jsou do rána oranžové.

Foto: Archiv firmy

Samoopalovací mléko The Organic Pharmacy, 1 097 Kč (100 ml), prodává AurioFoto: Archiv firmy

Lak na nehty pro jemné dámy

Lak na nehty, který vám nesmí chybět? Moje oči nedávno zaujal tento nový odstín: skoro průhledná, jemně růžová barva s minitřpytkami. Nutno podotknout, že v redakci upoutal i kolegyně, které si nehty skoro nelakují, protože dodá krásný a lehký narůžovělý lesk a třpytky jsou velice decentní. Hodí se skvěle také jako top coat – můžete pod něj zvolit nějakou tmavší barvu.

Největší výhoda? Třpytkové laky drží déle a lépe a neoprýskají se do dvou hodin. A mám i další tip na skvělý lak se třpytkami: je nude a je také poloprůhledný, ale stačí nanést dvě vrstvy a výsledek vypadá skvostně.

Foto: Archiv firem

Lak na nehty Essie, odstín 888 Feel the Fizzle, 240 Kč, prodává Notino. Nude lak na nehty Sally Hansen, odstín 743 Pinky Please, 169 Kč, prodává dm drogerieFoto: Archiv firem

SPF na každý den

Fluid s SPF 50 patří do mé každodenní rutiny. Vyhledávám lehké textury, které pleť nezatíží, zbytečně neumastí a rychle se vstřebají. Vyzkoušela jsem další takový produkt – a moje požadavky splnil.

Oceňuju, že slibuje nejen ochranu před UVA a UVB zářením, ale i před modrým světlem z obrazovky počítačů. Obsahuje kyselinu hyaluronovou pro hydrataci, antioxidanty pro odolnost pleti a hodí se jak pro suchou, tak i smíšenou nebo citlivou pokožku. Je odolný proti potu a skvěle se vrství pod make-up: dokáže udělat efekt šťavnatější pleti. Jen je důležité jej před použitím protřepat!

Foto: Archiv firmy

Lehký hydratační krém na opalování s SPF 50+ Nivea Triple Protect, 210 Kč (40 ml), prodává Teta drogerieFoto: Archiv firmy

Letní balzám na rty

Neonově růžové rtěnky dokážu nosit jen a pouze v létě, kdy k nim ladí i opálenější kůže. A právě takovou letní barvičku má tento tónovaný balzám na rty. Na jeho navrhování se podílela známá blogerka Petra Lovelyhair a já jsem z něj nadšená a chystám se ho nosit do konce léta.

Balzám je bez třpytek, je poloprůhledný a musíte se s ním naučit trochu pracovat: vyplatí se nanášet menší vrstvu a pomalu přidávat. Na ústech celkem vydrží, ale neočekávejte dlouhotrvající rtěnku – to ani neslibuje. Jde především o pečující produkt, který rty hydratuje, vyživuje, vyhlazuje a dodá jim zářivou letní barvu.

Foto: Archiv firmy

Tónující hydratační balzám na rty Effect by Canneff, 221 KčFoto: Archiv firmy

Jemný růžový lak a balzám na rty? Právě takové produkty se hodí pro jemné líčení a styling jako Margot Robbie ve stylu Barbie.

Načítám