Hlavní obsah

Líčení ve stylu Barbie podle Margot Robbie? Jemné růžové stíny, krémová tvářenka a hnědá řasenka

Foto: Hanna Lassen _GettyImages.com

Foto: Hanna Lassen _GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holčičí elegance ve stylu barbiecore vede. V ulicích můžete právě teď potkat víc růžové než kdy dřív, protože v kinech běží dlouho očekávaný snímek Barbie. Co k tomu doladit i líčení podle Margot Robbie? Možná vás to překvapí, ale je jemné a elegantní.

Článek

Je to týden, co přišel do kin růžový snímek Barbie s Margot Robbie a Ryanem Goslingem v hlavních rolích. Na to, jak film ovlivnil módní kolekce, jsme se už zaměřily: Je libo tričko s nápisem Barbie? A teď přichází na scénu líčení.

Hi, Barbie!

Nechte se inspirovat make-upem hlavní hvězdy, který vytváří slavná vizážistka Pati Dubroff. Jak na to? Stačí tvářenka, pročesané, definované a natočené řasy a růžové rty. To vám stačí k napodobení většiny looků, které Margot Robbie zdobily na červeném koberci, tiskových konferencích i premiérách, zkrátka všude tam, kde uváděla filmový hit režisérky Grety Gerwig.

Krémová tvářenka a hnědá řasenka

Zásadní prvek svěžího barbínovského líčení tvoří krémová tvářenka, která dodá obličeji lesk a zdravou barvu. Zapracování krémové či tekuté tvářenky není obtížné, když dodržíte jedno pravidlo: vrstvit krémovou texturu vždy jen na krémový podklad. Příliš se proto nepudrujte a jen lehce zmatněte T-zónu. Na tvářenku použijte klidně prsty, ale lépe vám to půjde huňatým štětcem – barvu na pleť nanášejte jemným ťupkáním.

  • Máte pouze pudrovou tvářenku? Ani s ní nebude vypadat líčení špatně. Jen k ní přidejte krémový rozjasňovač nad lícní kosti a tváře nepudrujte.

Je zajímavé, že Margot Robbie jako Barbie nosí oči vždy zvýrazněné jen tak akorát, největší práci odvádí řasenka a maximálně lehká vrstva růžových stínů - žádné linky ani velké stínování. Aby oči působily víc přirozeně, sáhne Pati Dubroff někdy i po tmavě hnědé řasence.

Videonávod, jak postupovat při líčení krémovými produkty. A bude vám na to stačit jen jedna rtěnka!Video: Proženy.cz

Perfektní pleť po vzoru Barbie

Pleť filmové Barbie vypadá tak skvěle i díky jemnému konturování, jímž vizážistka vyzdvihne její rysy. Ale je za tím i něco jiného: Margot Robbie i ostatní členky hereckého obsazení musely dodržovat jasný plán k dosažení té nejhezčí pleti, jakou mohou mít.

Nejdůležitějším bodem byla zdravá střeva, což se pak odrazí na kvalitě pokožky. V jídelníčku proto měly herečky vysoký podíl fermentovaných potravin a podpořily to i příjmem probiotik. K tomu přispívaly také lymfatické masáže a péče o pleť pomocí LED technologie. Proměna pokožky ale neproběhne za noc, je potřeba takovou kúru dodržovat dlouhodobě, ovšem výsledek za to stojí.

Nejhezčí líčidla pro Barbie

Načítám