Hlavní obsah

Trendy líčení podle Emmy Watson a Hailey Bieber: Třpytky, perleť a lesk otevřou oči a rozzáří pohled

Foto: Getty Images/ Max Mumby/Indigo / Contributor

Foto: Getty Images/ Max Mumby/Indigo / Contributor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co vám letos v létě nesmí chybět? Třpytivé stíny! A ne, žádné výmluvy nepřijímáme. Všechno je nyní „glazed“ a může za to modelka a influencerka Hailey Bieber a její dalekosáhlý vliv, co se beauty trendů týče. Je načase se přestat bát třpytek – odvedou vám dobrou službu, když víte, jak je používat.

Článek

Rozjasněná pleť díky pořádné dávce pečující kosmetiky – to byl základ trendu „glazed“, který odstartovala královna skincare Hailey Bieber a který už dávno nekončí jen u pleťové péče. Pak totiž předvedla „glazed“ manikúru, jež vyniká perleťovým až holografickým třpytem, a nyní jsou to nablýskané oči.

Třpytky mají trochu špatnou pověst, ale zbytečně! Nemusejí totiž znamenat jen nevkusné disko. Když vyberete jemné zlatavé, bronzové nebo stříbrné, můžete je snadno a vkusně využít i na denní příležitosti. Přilákají pozornost k oku, rozjasní pohled a zvýrazní barvu duhovek! A stačí k tomu jen troška třpytu…

Třpytky, perleť a lesk i na den

Podle trendu #glazedeyes mají být oční víčka lesklá a jakoby mastná. K vidění to bylo třeba na přehlídce italského módního domu Ermanno Scervino, kde měly modelky k naprosto čistému make-upu jen lehce lesklá víčka díky perleťovému poloprůhlednému stínu. Takový styl můžete nosit i vy a nemusí to být jen v rámci večírkového líčení. Třpytky jsou nová černá linka!

Jak na glazed eyes

Je vaším cílem efekt mastného lesku? Využijte k tomu krémový rozjasňovač. Aby na víčkách vydržel, použijte pod něj bázi pod oční stíny. Pak prstem naneste lesk a řasy pročešte řasenkou. Další jednoduchý trik? Víčko jen tak lehce poprašte jemnými třpytkami – i pod ně ale dejte raději bázi, nebo víčko alespoň sjednoťte pomocí korektoru. K tomu všemu je samozřejmě nutná i rozjasněná pleť, pudr si proto schovejte jen na nejnutnější místa, což je T-zóna (= čelo, nos, brada).

@daniellemarcan

these are the @iconic.london glaze crayons. I used shade mirage and wildflower. #makeup #iconicglazecraze ad

♬ Love songX - Song X

Třpytky pro pokročilé

Je vaším cílem výraznější líčení? Vezměte si k ruce oční stíny. Nejdřív vystínujte víčko podle svých preferencí a jako poslední krok přicházejí třpytky. Dávají se většinou jen do středu, ale protentokrát se můžete odvázat a nanést je na celé pohyblivé víčko. Nejlépe se aplikují prstem a ještě lépe, když ho předtím namočíte do vody nebo spreje pro fixaci make-upu.

  • Je možné, že během aplikace nějaké třpytky spadnou na tváře, proto je lepší začít nejdřív s líčením očí a teprve pak se pustit do sjednocování pleti. Třpytky můžete oprášit štětcem nebo setřít tamponkem navlhčeným micelární vodou, aniž byste si přitom zničili podklad.

Další variantu představují krémové stíny s chromovým leskem. Aplikace je velmi snadná: Prostě je prstem nanesete tam, kde je potřeba. A ani pod ně nezapomeňte použít bázi, aby se vám neslévaly do záhybu oka.

Třpytivé oční stíny

Načítám