Hlavní obsah

Největší chyba při používání pleťových olejů? Nanášíte je na suchou pleť

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pleťové oleje mohou být skvělým základem péče o pleť nebo její doplňující složkou. Pokud je ale nebudete používat správně, můžete si stav pleti spíš zhoršit. Jak z pleťových olejů vytěžit maximum, navíc teď v zimě?

Článek

Tělo můžete podporovat v tomto zimním období vyšším příjmem vitaminů, to samé dopřejte i pokožce ve formě antioxidantů v pleťových olejích! Fungují jako podpora bariéry pleti, udržují v ní hydrataci, aby se voda neodpařovala, a podporují její elasticitu a jemnost. Tyto benefity z nich může těžit každý typ pleti - suchá, smíšená i mastná nebo zralá.

Jak používat pleťové oleje

Jak oleje používat? Patří jako poslední tečka na pleť, tedy můžete je vrstvit na sérum a krém pro pořádnou noční péči. Tímto způsobem maximalizujete vaši skincare a díky oleji do pleti všechny složky uzamknete. Po oleji sáhněte tehdy, když vám přijde, že denní krém moc neúčinkuje, pleť je hrubá na dotek a mdlá na pohled. Je to to nejlepší, co jí můžete v tomto zimním období dát!

Ne každý olej ale sedne každému, proto existuje hodně druhů. Nezatracujte ho proto hned po prvním vyzkoušení. Zkuste jiný druh, jinou značku. Každý funguje na pleti jinak.

Odrazuje-li vás mastný film, který po olejích zůstává, hledejte ty, které jsou označeny jako suché. Samozřejmě mají stále mastnou texturu, ale do pokožky se vstřebají víc a rychleji. Většinou ale stačí chvíli počkat a pokožka si s olejem poradí.

  • Vyhněte se použití kokosového oleje na obličej, je totiž velmi hutný a mohl by vám zanést póry, což pak vede k akné.

Udělejte si domácí wellness

Jestli chcete svoji péči o pleť povýšit, zařaďte do ní i masáže! K tomu se hodí právě oleje. Obličej přestříkejte květovou vodou nebo tonikem, do dlaní naneste dostatečné množství oleje a rozetřete na pleť. Pak si vezměme k ruce gua shu a pusťte se do masáže (můžete ji provádět jen prsty). Nejenže si tím rozproudíte lymfu a podpoříte „štíhlejší“ obličej, ale také rozmasírujete ztuhlá místa, která v průběhu let vytváří vrásky.

Kromě toho má tento rituál skvělý vliv na psychiku, a vy se tak před spaním krásně zrelaxujete. Nebo naopak ráno pokožku nastartujete na celý den! Oleje můžete používat i přes den, záleží, co vám vyhovuje – někomu ale může být mastnota na pleti v kombinaci s make-upem nepříjemná.

Jak na masáž obličeje

Omlazující pleťové oleje

Načítám