Hlavní obsah

Sérum, které by měla vlastnit každá žena? To hydratační! Tahle jsme otestovaly v redakci

Foto: Aja Koska, Gettyimages.com

Foto: Aja Koska, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte způsoby, jak mít krásnější a šťavnatější pleť? Není nic jednoduššího než sáhnout po jednom z hydratačních sér a zařadit ho do každodenní rutiny. Tyhle značky jsme otestovaly v redakci!

Článek

Hydratační séra umí dodat pleti vláhu, udržovat ji šťavnatou, a tím pádem i vyhlazovat jemné linky. Je to jednoduše must-have produkt každé ženy. V redakci jsme otestovaly známé i méně známé značky, konvenční i přírodní kosmetiku a v různé cenové kategorii. Vyberete si to svoje?

Manufaktura

Foto: Archiv firmy

Omlazující a hydratační booster Sedmikráska, Manufaktura, 639 Kč (10 ml)Foto: Archiv firmy

Barbora, editorka:

Jedná se o koncentrovaný produkt, nanáší se vždy jen pár kapek. Mám hodně citlivou pleť, tak jsem se trochu bála, co s ní účinné rostlinné výtažky udělají. A byla jsem příjemně překvapená: pokožka byla hned od začátku zklidněná, žádné pnutí ani svědění se nekonalo. Sérum se pěkně vstřebává, téměř ihned po nanesení jsem měla hydratovaný pocit.

Používala jsem ho různými způsoby (na oční okolí, pod noční krém…) a nakonec mi úplně nejvíc vyhovovalo nanášet ho na problematická místa, tedy na vrásky okolo očí a úst a také na mračivku ráno i večer, provést jemnou tlakovou masáž a před nanesením dalšího produktu (denní a noční krém) pár minut počkat, aby se sérum dobře vstřebalo. A výsledek? Vrásky samozřejmě nezmizely, ale jsou trochu méně výrazné, kůže mi přijde vyplněnější a jasnější. Nejvíc se mi zdá, že se spravilo oční okolí: pokožka pod očima není tak měkká, ale je pevnější, působí svěže a vějířky nejsou tak znatelné.

Balade en Provence

Foto: Archiv firmy

Tuhé omlazující a hydratační sérum Balade en Provence, 499 Kč (18 g), prodává Kosmetika bez vodyFoto: Archiv firmy

Lucie Š., redaktorka:

Poprvé jsem vyzkoušela tuhé sérum na obličej. Jde o bio produkt s přírodními ingrediencemi od francouzské značky Balade en Provence. Je to taková mýdlová kostka, kterou musíte zahřát a pak s ní jezdíte po obličeji, abyste ji aplikovali všude tam, kam potřebujete. Obsahuje kakaové máslo, kyselinu hyaluronovou, oleje z konopného semínka, jojoby a šípku. Ty dodají pleti antioxidanty a minerály, a celkově tak pokožku posilují. Hodí se pro všechny druhy pleti, včetně citlivé.

Sérum je tak akorát mastné a musím říct, že přijde vhod, když máte pocit suché pleti. Poté jsem pokračovala vždy s mým klasickým krémem a make-upem a sérum nedělalo žádnou neplechu - krásně se do pleti vstřebalo. Jeho tuhost je výhoda i nevýhoda - aplikace trvá trochu déle, protože ho musíte rozehřát, ale bude skvělé na cesty!

Hydratační séra

  • Sérum se nanáší na vyčištěnou pleť před použitím pleťového krému.
  • Můžete ho používat večer i/nebo ráno, podle toho, jaký typ pleti máte a jak hodně potřebuje hydratovat.
  • Hydratační séra bývají skvělá i jako podklad pod make-up, aby pokožka působila šťavnatě.

Nobilis Tilia

Foto: Archiv firmy

Hyaluronové sérum Nobilis Tilia, 589 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Tereza, redaktorka:

Hydratační sérum patří k bestsellerům této přírodní značky kosmetiky, a proto jsem se na něj velmi těšila. Skvěle se roztírá a velmi příjemná je i jemná nerušivá vůně gardénie a pomerančových listů, která funguje i jako aromaterapie. Sérum se rychle vstřebává a nenechá pokožku nijak lepivou či mastnou - naopak, připadáte si velmi svěží. Pro mě osobně je hlavní výhodou, že mi pleť nijak nedráždí, i když jsem majitelkou citlivé pleti.

Nivea

Foto: Archiv firmy

Vyplňující hyaluronové sérum Cellular Expert Filer, Nivea, 299 Kč (30 ml), prodává dm drogerieFoto: Archiv firmy

Pavla, redaktorka:

Séra mám obecně velmi ráda, používám je ráno i večer vždy pod krém, takže testování toho s kyselinou hyaluronovou, která je skvělá na hydrataci, jsem v podzimním a zimním období dost uvítala. Hyaluronové sérum od Nivey pro mě splňuje všechny kosmetické požadavky a poměr cena-výkon je také příjemný. Produkt má lehkou konzistenci, příjemnou vůni a ihned se vstřebává, takže nemusím otálet s následným nanášením krému. Pleť zanechá jemnou a šťavnatou, což je přesně to, co od séra očekávám.

Uoga Uoga

Foto: Archiv firmy

Hydratační sérum s kyselinou mléčnou Uoga Uoga, 524 Kč (15 ml) prodává BioooFoto: Archiv firmy

Jana, redaktorka:

Přírodní sérum od litevské značky Uoga Uoga patří k těm lehčím, která nezanechají na pokožce pocit mastnoty a rychle se do ní vstřebávají. Nemusíte se ho tudíž bát ani v případě, že máte mastnější typ pleti (i ta totiž potřebuje svou dávku hydratace). Navíc krásně voní, jemně a nevtíravě. Za mě je to velmi dobrý produkt pod krém, který vám s pomocí kyseliny hyaluronové a výtažků z aloe a kdoule pomůže s extra dávkou hydratace!

SynCare

Foto: Archiv firmy

Liftingové sérum Hydrogenia, SynCare, 601 Kč (15 ml)Foto: Archiv firmy

Klára, editorka:

Mám citlivou pleť, a proto pokaždé hodně zvažuji, co si na ni namažu. U tohoto séra jsem měla jistotu, že je hypoalergenní a bez parfému, a už při prvním použití jsem byla spokojená. Přípravek obsahuje biokolagen, komplex kyseliny hyaluronové a minerálů a měla jsem hned pocit osvěžení a přitom lehkého vypnutí pleti. Sérum je jemňounké, lehce se vstřebává a má jednu velkou přidanou hodnotu, což je naprosto komfortní balení s dávkovačem, z kterého lehce vytlačíte jednu až dvě kapičky, jež jsou potřeba na pleť a dekolt.

Načítám