Hlavní obsah

Kosmetické objevy za leden: Sprej na krepaté vlasy a maska s účinky botoxu

Foto: Tanja Ivanova, Gettyimages.com

Foto: Tanja Ivanova, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bledá pleť, suchá kůže, vlasy bez lesku… Leden nám dává na frak. Máme pro vás ale tipy na kosmetické poklady, které vás v tomto zimním období podrží.

Článek

Pod rukama nám v redakci projde spousta beauty novinek. A ty, které stojí opravdu za to, vám doporučujeme v rámci našich Kosmetických objevů. Jaká pětice produktů nás okouzlila tentokrát? Jde o pleťovou masku na vrásky, tělový peeling, řasenku, sprej na vlasy s termoochranou a sérum s vitaminem C!

Peeling pro obnovu kůže

Foto: Archiv firmy

Tělový peeling Reinkarnace, Organická Apotéka, 983 Kč (100 ml)Foto: Archiv firmy

Peeling na tělo, který slibuje mít pokožku jako znovuzrozenou! Je unikátní tím, že spojuje 4 typy exfoliace: mechanickou (kávová zrníčka), kyselinový peeling (extrakt z bílého ibišku s AKA kyselinami), mikroexfoliaci (béžový jíl) a peeling enzymatický (enzymový komplex z ananasu). Kombinuje i složky, které pokožku hydratují a zároveň promastí - kyselinu hyaluronovou, bambucké máslo nebo avokádový olej.

Balení je nabité organickými ingrediencemi a to odráží i cena. Potěší vás ale svými účinky i krásným, elegantním balením, které se od klasické Havlíkovy apotéky liší. Pokožka těla je po něm krásně hebká a tak akorát mastná, takže můžete hned vklouznout do pyžama.

Sérum s vitaminem C

Foto: Archiv firmy

Dvoufázové pleťové sérum Vitamin C, Pestle & Mortar, 2 049 Kč (40 ml)Foto: Archiv firmy

Pleť je teď velmi bledá, dny jsou krátké a sluníčko vysvitne jen výjimečně. Proto je potřeba povolat na pomoc vitamin C, a to ideálně v podobě séra. Zkoušela jsem sérum s vitaminem C od britské značky Pestle & Mortar – a jsem nadšená. Je duální, to znamená, že v momentě, kdy zmáčknete pumpičku, smíchá dvě složky. V jedné se nachází tři druhy vitaminu C o síle 16 % (což je docela bohatá koncentrace), a v té druhé, olejové, najdete mix pupalkového oleje a skvalanu. Obojí dohromady funguje skvěle a pleť je rozzářená. Od té doby, co ho používám, se mi nechce ani dávat make-up, protože se mi nechce pleť „zakrývat“. Vezmu si tedy do ruky jen korektor a zahladím stopy po únavě pod očima a případné pupínky (na den ještě používám jako závěrečný krok krém s SPF).

Řasenka, která řasy nabarví i natočí

Foto: Archiv firmy

Objemová řasenka pro vějířovité řasy Fan Fest, Benefit Cosmetics, 840 KčFoto: Archiv firmy

Natočené řasy i bez kleštiček? To umí řasenka Benefit s názvem Fan Fest. Jde o nový přírůstek do řasenkové rodiny značky a vyniká zahnutým kartáčkem. Díky němu můžete vyčesávat řasy nahoru tak, že zůstanou krásně natočené a výrazně obalené. Řasenka odolává vodě i potu – o to hůř se tedy pak odličuje, chce to dvoufázový olejový odličovač.

Liftingová maska na zpevnění obličeje

Foto: Archiv firmy

CBD liftingová pleťová maska Canneff, 96 Kč (1 ks/12 ml)Foto: Archiv firmy

Liftingová maska, která slibuje zjemnění mimických vrásek a zpevnění pokožky obličeje. Díky látce Sh-pentapeptid-5 dokáže simulovat liftingové účinky botulotoxinu! Kombinuje dva typy kyseliny hyaluronové, skvalan, kaméliový olej a mangové máslo. Maska má svěží vůni, připomíná okurku a je velmi příjemná, nikde nepálí ani nestahuje. Nanesla jsem ji na vyčištěný a suchý obličej sobě i manželovi v bohaté vrstvě a stačil nám k tomu jeden pytlíček. Nebo si udělejte lázně a naneste si balení i na krk a dekolt. Nechte působit 10 minut a poté smyjte. Pleť je po ní krásně vyživená a nepotřebovala jsem ji ani mazat krémem, jak byla hezky hydratovaná.

  • Aby byly účinky viditelné, doporučuje značka Canneff používat masku jako intenzivní kůru po dobu 14 dní každý večer.

Sprej na vlasy jako ochrana před fénováním

Foto: Archiv firmy

Sprej pro ochranu vlasů před teplem Keratin Smooth, TRESemmé, 119 Kč (200 ml), prodává dm drogerieFoto: Archiv firmy

Sprej na ochranu vlasů před teplem je nepostradatelnou součástí péče o vlasy. Patří na ně po každém mytí před foukáním nebo jiným tepelným stylingem. Já mám vlasy přirozeně trochu vlnité a často krepatí. A právě na to je sprej také určený – aby vlasy vyhladil a dodal jim lesk. Obsahuje marulový olej, ale nemusíte se bát mastného efektu. Termoochranný sprej má dobrý rozprašovač a krásně obalí vlasy jako mlha. Používám ho na ručníkem prosušené vlasy, pak rozčešu a začnu foukat. Za málo peněz pořídíte hodně muziky a najdete jej i v drogeriích.

Načítám