Hlavní obsah

Parfémy podzim 2022: Mezi nejzajímavějšími novinkami najdete unisexové, sladké i kořeněné vůně

Foto: KaterynaTkachenko, Shutterstock.com

Foto: KaterynaTkachenko, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky ve světě parfémů? Nemusíte dál hledat, našli jsme je pro vás, jak ty levnější vůně, tak i niche a prémiové. Nechte se zlákat jejich příběhy i netradičními kompozicemi.

Článek

Podzim a dlouhé večery jsou tady. A to je období, kdy většina z nás mění lehké květinové parfémy za intenzívnější a hřejivější vůně. Samozřejmě to není žádné pravidlo, mezi novinkami se tak objeví i poklady pro ty, kteří dávají přednost ovocným a svěžím tónům po celý rok. Chcete vonět jako Dua Lipa (27) nebo Emma Watson (32)? Čtěte dál!

Kouzlo staré Vídně

Foto: Archiv firmy

Parfemovaná voda Volkamaria, WienerBlut, 4800 Kč, prodává VavavoomFoto: Archiv firmy

Vídeňská krev, to je název rakouské značky WienerBlut, která staví na originálních recepturách z dob císařské Vídně 19. století. Luxusní parfém s názvem Volkamaria je unisexový, pudrový a květinový. Kombinuje kalábrijský bergamot, zelenou mandarinku, marockou růži a dva druhy kosatce.

Černý čaj

Foto: Archiv firmy

Parfém No. 30 Thé Arabique, Frau Tonis Parfum, 3160 Kč (50 ml), prodává MyskinoFoto: Archiv firmy

Německou značku Frau Tonis Parfum najdete v centru Berlína u turistického bodu Checkpoint Charlie. Pokud toužíte po niche parfému, který jen tak nikdo nemá, zkuste novinku s názvem Thé Arabique. Jedná se opět o vůni bez genderového ohraničení. Jak si ji představit? Jestli milujete černý čaj, budete milovat i tento parfém. Kombinuje ho totiž s kdoulemi, irskou whisky, pižmem a vanilkou.

Ovoce & vanilka

Foto: Archiv firmy

Toaletní voda Here To Stay, Naomi Campbell, 690 Kč (30 ml)Foto: Archiv firmy

Topmodelka Naomi Campbell (52) představila svůj první parfém už v roce 1999 a další novinka je tady. Flakonek Here To Stay potěší milovnice sladkých vůní, protože obsahuje malinu, černý rybíz, růži, jasmín, vanilku a pižmo. To je kombinace, která nemůže zklamat!

Ženský paradox

Foto: Archiv firmy

Parfémová voda Paradoxe Prada, 2790 Kč (50 ml), prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Nový parfém od Prady kombinuje zdánlivě nekombinovatelné tóny, proto název Paradoxe. Uvnitř najdete neroli, jasmín, hrušku, ambru, jantar a květinové tóny. Novinkou je také to, že růžový trojúhelníkový flakonek můžete plnit opakovaně. Vůně ztělesňuje ženu, která nikdy není stejná, ale zároveň je pořád sama sebou. Tváří parfému je herečka Emma Watson, která si reklamní spot i sama režírovala.

Svůdná jako Dua Lipa

Foto: Archiv firmy

Parfém Libre, Yves Saint Laurent, 2840 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Milujete těžké a kořeněné parfémy? Nenechte si ujít novinku od YSL. Vůně s názvem Libre, která je známou stálicí Yves Saint Laurent, se dočkala intenzivnější náplně. Nově ji můžete najít v parfumériích ve variantě parfému, nikoli lehčí parfemované vody. Tváří je zpěvačka Dua Lipa a má super trik na jeho nanášení – stříkne vůni na zápěstí, ale trochu prstem nabere a dá na špičku nosu. Tak vůni cítí, kdykoliv se pohne.

Poslední vzpomínky na léto

Foto: Archiv firmy

Parfémovaná voda Sur La Lande, Yves Rocher, 790 Kč (30 ml)Foto: Archiv firmy

Teskníte na podzim po moři a letním vánku? Napodobit vám ho může každé stříknutí nové parfémové vody od Yves Rocher. Zanese vás na pláž nebo na louku, tam, kde vám bylo příjemně. Kombinuje heřmánek, který je základem vonné kompozice, s jasmínem, divokým lučním kvítím, dřevinami a mořskými řasami. Jedno přivonění a jste podle jeho autorky v divoké Bretani.

Reklama

Související témata:

Načítám