Hlavní obsah

Decentní pro tyto šperky rozhodně neplatí: slavné ženy, které vědí, že v doplňcích je síla

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všeho moc škodí, méně je více, v jednoduchosti je krása... To všechno stále platí, ovšem někdy není vůbec od věci se trochu odvázat, obzvlášť v oblasti módy. Tyto slavné dámy dokazují, že dopřát si někdy opravdu výrazné a nepřehlédnutelné šperky je trefa do černého!

Článek

Nějaký šperk nosí téměř každá žena, ovšem většina dává přednost nenápadným a decentním kouskům, které se hodí skoro ke všemu a dají se zkombinovat s večerními šaty stejně dobře jako s džínami a mikinou. Občas je ale dobré sebrat trochu odvahy a dovolit si víc. A dokazují to i slavné dámy.

Helen Mirren (76)

Není to jen skvělá herečka, která zazářila například v dramatu Královna (2006) nebo ve filmu podle skutečné události Dáma ve zlatém (2015). Ve světě showbyznysu platí také za ženu s velmi dobrým a osobitým vkusem a dokazuje, že styl nemá nic společného s věkem, že obléct se odvážně, hravě a originálně lze s jakýmkoli datem narození. Loni na filmovém festivalu v Cannes zvolila pro premiéru muzikálu Annette (2021) výraznou žlutou róbu Dolce & Gabbana, kterou zkombinovala s nepřehlédnutelnou sadou náušnic a náhrdelníku se smaragdy a bílými diamanty.

Foto: Profimedia.cz

Helen Mirren dokazuje, že na věku vážně nezáleží a že v módě lze být odvážný kdykoliFoto: Profimedia.cz

Bella Hadid (25)

Na tenhle model je potřeba mít opravdu odvahu, a ta krásné modelce rozhodně nechybí. Loni v Cannes vyrazila na červený koberec v celkem jednoduchých černých šatech Schiaparelli, které ale odhalovaly kompletně celý hrudník. Své vnady kráska schovala jen výrazným pozlaceným náhrdelníkem ve tvaru průdušek, bradavky pro jistotu přelepila náplastmi tělové barvy. Nutno přiznat, že lacině rozhodně nepůsobila, hranice mezi vyzývavostí a sexy vzhledem tady byla vybalancována na jedničku.

Foto: Profimedia.cz

Ani Bella Hadid se loni na filmovém festivalu v Cannes nebála výrazných doplňkůFoto: Profimedia.cz

Beyoncé (40)

Extravagantní zpěvačka si velmi často libuje v hodně sexy modelech, které s oblibou kombinuje s výraznými šperky či jinými doplňky. Na loňské udílení cen Grammy vyrazila v upnutých kožených minišatech Schiaparelli, které doplnila černými rukavičkami s našitými zlatými nehty. V podobném stylu byly i její masivní náušnice, které jsou cokoli, jen ne decentní. Na druhou stranu si všimněte, že make-up zvolila velmi decentní, a tak došlo k jakémusi vyrovnání sil a výsledný efekt celého outfitu vyznívá adekvátně slavnostní události, na kterou byl zvolen.

Foto: Profimedia.cz

Beyoncé vsadila na kůži a zlato v opravdu výrazné kombinaciFoto: Profimedia.cz

Naomi Campbell (51)

Proslulá britská topmodelka budí rozruch všemožnými skandály – byla například několikrát obviněna z napadení a má za sebou závislost na drogách a alkoholu, ale v módě většinou nechybuje. Občas se nebojí dát průchod extravaganci – třeba jako v roce 2017 na udílení cen deníku The Wall Street Journal. Tam svůj asymetrický overal z dílny Jeana-Paula Gaultiera oživila hodně nevšedním fialovým řetízkovým šperkem, vlastně jakýmsi spojením náušnic s piercingem v nose. A ačkoli na většině lidí by tenhle kousek vypadal prapodivně, modelce neobyčejně slušel.

Foto: Profimedia.cz

Výraznost a opravdová originalita, to se fialové ozdobě Naomi Campbell upřít nedáFoto: Profimedia.cz

Lucie Bílá (55)

Tohle je jako z učebnice módy. V roce 2017 vynesla oblíbená česká zpěvačka na slavnostní vyhlášení ankety Český slavík dlouhou tmavou róbu, která byla v přední části s elegantním stojáčkem a dlouhými rukávy skoro až nenápadná (zadní díl byl ozdoben prostřihem a výrazným volánem). Jenže oblíbená česká hvězda ji dokázala oživit nádhernými a nepřehlédnutelnými šperky se smaragdy a diamanty v hodnotě neuvěřitelných 30 milionů korun, které si speciálně na tuto akci vypůjčila.

Foto: Profimedia.cz

Lucie Bílá doplnila jednoduché elegantní šaty sadou fantastických šperků a vytvořila úchvatné spojeníFoto: Profimedia.cz

Františka Čížková (†67)

Platila za českou módní guru, která své názory prezentovala s jistou grácií, ale nekompromisně. Co se týče módy, dalo by se říct, že to byla expertka na minimalismus – její oblečení se většinou pyšnilo jednoduchostí, precizností střihu a kvalitou materiálů. Ale i ten nejjednodušší outfit dokázala proměnit v super model, a to velmi často pomocí výrazné bižuterie, v níž si libovala. Důkazem je i outfit na snímku.

Foto: Profimedia.cz

Františka Čížková v módě sázela na minimalismus, ale na výrazné doplňky nedala dopustitFoto: Profimedia.cz

Jen málo žen šperky nenosí a je jedno, zda se jedná o minimalistické, nebo extravagantní kousky. Originální modely u nás vyrábí třeba šperkařka Klára Bílá, Olga Vondráková se specializuje na ozdoby s přírodními motivy a zlatník Marek Odstrčil tvrdí, že šperky jsou jako amulety.

Reklama

Načítám