Hlavní obsah

Nejlepší parfémy, na které nedáme dopustit: známé značky i niche vůně

Foto: shinshila, Shutterstock.com

Foto: shinshila, Shutterstock.com

Reklama

Mnoho z nás si neumí představit, že bychom bez něj opustily byt, a je nedílnou součástí našich kabelek i poliček v koupelně. Parfém dokáže zvednout náladu, doladit outfit a celkově nás povznést do vyšších sfér. Které vůně milujeme my v redakci a které bodují nejvíce mezi čtenáři?

Článek

Patříte do kategorie „držím se jednoho parfému už dvacet let“, nebo rády experimentujete a máte jiný flakonek na každou sezonu? U nás v redakci najdete zástupkyně obou kategorií. Daly jsme dohromady naše oblíbené vůně, které si nás získaly. Ve výčtu najdete novinky i bestsellery, které jsou ověřené stovkami čtenářů a umístily se v anketě Kosmetické hvězdy 2021.

Květinový francouzský šarm

Tip redaktorky Renaty:

O tomhle parfému bych mohla básnit hodiny. Je výjimečný a snadno rozeznatelný, svěží i elegantní, hodí se pro každou příležitost i roční dobu, dlouho vydrží a zabalí vás. Je to vlastně jediný parfém, na který reaguje okolí – muži i ženy mi ho pochválí, někteří se ptají, co to je, jiní jen znalecky prohodí „no jo, Lanvin“. Až ho jednou přestanou vyrábět, budu hodně nešťastná.

Foto: Archiv firmy

Parfémovaná voda Éclat d'Arpège, Lanvin, 750 Kč (100 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Podmanivá vůně inkoustu

Tip redaktorky Pavly:

Jedná se o silný niche parfém, proto na kůži vydrží dlouho a voní opravdu pronikavě. Je inspirován procesem tetování a kombinuje v sobě tóny černého inkoustu a jasmínu. Zpočátku mi příliš nevoněla, ale je dobré si počkat, až se do kůže vpije a rozvoní. Líbí se mi její originalita, něčím mě pořád přitahuje.

Foto: Archiv firmy

Parfémovaná voda Ink, Akro, 1850 Kč (30 ml), prodává MyskinoFoto: Archiv firmy

Vůně letního večera

Tip editorky Barbory:

Tuto vůni jsem objevila náhodou a jsem nadšená! Objednala jsem ji naslepo, líbil se mi flakon, historie značky a také velká sleva. Nebyla to láska na první přičichnutí, je to zajímavá chyprová vůně, na kterou jsem si musela chvíli zvykat, nikdy jsem nic podobného neměla. Ale pak jsem se nadchla! Je to krásná vůně koření, dřeva, stromů a květin a připomíná mi žluté slunné odpoledne, kdy od moře fouká bleděmodrý větřík. Jediná nevýhoda je, že vůně nemá velkou výdrž, nicméně je to teprve druhý parfém za můj život, který mi lidi spontánně chválí a ptají se, o co jde.

Foto: Archiv firmy

Parfémovaná voda Perles de Lalique, Lalique, 781 Kč (100 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Svěží toaletka

Tip redaktorky Kateřiny:

Pamatuji se, jak pro mě ještě na vysoké znamenal každý let na dovolenou i to, že jsem si koupila novou vůni. Tedy do té doby, než jsem objevila Cool Water od Davidoff. Když se mi narodila dcera a bojovala jsem s kojením, přestala jsem vůně (kromě deodorantu) používat, nechtěla jsem riskovat, že jí bude některá nepříjemná. A odvykla jsem si tak, že mě po všech voňavkách bolela hlava. Jediná, která fungovala, byla Cool Water. Je minimalistická a skvělá na každodenní nošení. Připomíná mi moje milované moře a za celých dvacet let mi nepřestala vonět.

Foto: Archiv firmy

Toaletní voda Cool Water, Davidoff, 1580 Kč (50 ml), prodává FAnn parfumerieFoto: Archiv firmy

Jaro ve flakonku

Tip redaktorky Jany:

Mým favoritem na jaro a léto je super svěží vůně Un Jardin Sur Le Toit od Hermés. Jako jediné minus vidím to, že se mi nedaří francouzský termín pro „zahradu na střeše“ důstojně zopakovat. Na tuto vůní dostávám nejvíc komplimentů a pravidelně se k ní vracím. Voní jako tráva, ve které rostou jabloně a hrušně, v komponentech je také magnólie. Je opravdu vydařená a řekla bych, že poměrně unikátní a nevtíravá.

Foto: Archiv firmy

Toaletní voda Un Jardin Sur Le Toit, Hermés, 3099 Kč (100 ml), prodává DouglasFoto: Archiv firmy

Orientální ambra

Tip redaktorky Lucie H:

Parfémy ráda střídám podle nálady nebo příležitosti. Obzvlášť jsem si ale zamilovala oranžový flakón s názvem Ambrée od Narciso Rodriguez. Je to těžší vůně, orientální, sexy, podmanivá a pro mě je definicí ženskosti. Je v ní něco zajímavého a exotického, co mě nikdy nepřestane bavit.

Foto: Archiv firmy

Parfémovaná voda Ambrée, Narciso Rodriguez, 1249 Kč (30 ml), prodává DouglasFoto: Archiv firmy

Květinová i sexy

Tip redaktorky Lucie M.:

Dokonalá svěží vůně květin v intenzitě, která je mírně výraznější, ale pořád mladistvá, příjemná. A co tedy oceňuji nejvíc? Že stačí opravdu malé množství parfému, a přesto vydrží neuvěřitelně dlouho.

Foto: Archiv firmy

Parfémovaná voda Libre, Yves Saint Laurent, 2440 Kč (50 ml), prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Vítězové Kosmetických hvězd 2021

Vítězové v čtenářské anketě o nejlepší kosmetiku jsou staří známí. První příčku obsadila pudrovo-růžová Chloé, druhou sladká vůně La Vie Est Belle od Lancôme a na třetím místě bylo podmanivé a orientální Black Opium od Yves Saint Laurent.

Foto: Archiv firem

Top 3 v kategorii Vůně: 1. místo: Chloé Eau de Parfum, Chloé, 1399 Kč (50 ml); 2. místo: La Vie Est Belle, Lancôme, 2490 Kč (50 ml); 3. místo: Black Opium Eau de Parfum, Yves Saint Laurent, 1799 Kč (50 ml)Foto: Archiv firem

V kategorii Novinek roku 2021 pak zaujala vůně Idôle Aura od Lancôme, je hřejivá a smyslná díky kombinaci černé kávy a vanilky a připomíná západ slunce.

Foto: Archiv firmy

3. místo v kategorii Novinky roku 2021: Idôle Aura, Lancôme, 2349 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Zajímají vás další oceněné výrobky? Podívejte se na všechny vítěze ankety Kosmetických hvězd 2021

Reklama

Související témata:

Načítám