Hlavní obsah

Procedury na zeštíhlení břicha? Maderoterapie i stará dobrá liposukce

Foto: Master1305, Shutterstock.com

Foto: Master1305, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravá strava a cvičení je zaručenou cestou ke štíhlejší postavě. Jenže co když to z nějakého důvodu zrovna na problémovou partii břicha nefunguje? Naštěstí existují procedury, které můžete vyzkoušet. Invazivní i neinvazivní!

Článek

Řešíte, že máte v oblasti bříška víc tuku, než by se vám líbilo? Hubnout tuk z partie, ze které si to přejeme nejvíce, ale nelze. Tělo ho bude spalovat na některých místech více a na některých méně, to je prostě fakt. Existují ale procedury, které vám pomůžou tělo zformovat, ať už řešíte jakoukoliv partii.

Zkuste nejdřív neinvazivní masáže

Zajímavou metodou, jež dokáže formovat tělo, je maderoterapie. „Jde o masáž celého těla, při které se rozproudí lymfa a krevní oběh,“ vysvětluje Mariya Leheta ze salonu Aromaria. „Používají se k tomu různé dřevěné válečky a výsledkem je zeštíhlení a zpevnění problémových partií.“ Hodinová procedura vás vyjde na cca 1 300 Kč a efekt hubnutí a relaxace je ještě podpořen pomocí esenciálních olejů.

Podobně funguje i přístroj s názvem Endospheres. Jde také o masážní válec, který působí na pokožku tlakovými mikrovibracemi. „Během ošetření se rozpohybuje krevní a lymfatický oběh a dochází k rozbíjení tukových buněk a zpevňování kůže,“ vysvětluje Anna Formanová, majitelka pražské Miracle Clinic. Můžete si vybrat část těla, kterou chcete ošetřit, nebo podstoupit proceduru na celé tělo. (Zároveň je zákrok účinný v boji proti celulitidě nebo vráskám v rámci ošetření obličeje.)

  • U těchto procedur ale nesmíte očekávat zázrak hned po první návštěvě. Je potřeba většinou podstoupit intenzivní kúru několika ošetření za sebou a pak udržovat frekvenci alespoň jednou měsíčně. A samozřejmě to také podpořit zdravým životním stylem a sportováním.
Foto: Phoenixns, Shutterstock.com

Při maderoterapii se k masáži používají dřevěné válečkyFoto: Phoenixns, Shutterstock.com

Liposukce stále vede

Také se můžete spolehnout na kouzla estetické medicíny, kdy je stále nejžádanějším zákrokem k zeštíhlení břicha liposukce, tedy odsátí tuku. „Liposukce je prováděna v celkovém nebo lokálním znecitlivění a patří mezi zákroky jednodenní chirurgie,“ vysvětluje Ivan Justan, plastický chirurg mezinárodní sítě klinik estetických inovací Mediestetik. „Odsátý tuk můžeme v plastické chirurgii navíc použít u pacienta k vylepšení dalších míst, například na zvětšení poprsí. Metoda fat transferu v poslední době stoupá na oblíbenosti,“ dodává.

Kdy nad liposukcí doopravdy uvažovat? „Vhodným kandidátem je člověk, který dosáhl své ideální váhy a snaží se zbavit pouze přebytečných tukových polštářů, které nemizí běžným cvičením ani dietou,“ vysvětluje Jakub Miletín, plastický chirurg z Perfect Clinic. Cena za proceduru se určuje individuálně, ale počítejte s cenou okolo 30 tisíc. Neznamená však, že efekt vydrží navždy. Nový tvar těla musíte také udržovat vyváženým jídelníčkem a sportem.

Jsou případy, kdy samotné odsátí tuku nestačí. „K hromadění tuku v oblasti břicha se totiž může přidat rozestoupení břišní stěny, nejčastěji po porodu nebo po výrazné změně váhy. I to umí současná plastická chirurgie řešit díky abdominoplastice - sníží se podkožní tuková vrstva a odstraní se nadbytečná kůže,“ dodává Ivan Justan.

Bříško hlavně zpevněte

Alfou a omegou je oblast břicha posilovat. Nemusíte usilovat o „sixpack“, stačí mít zpevněný střed těla, který je pro přirozený pohyb a postavení těla velmi důležitý. Pevný core vám bude i prevencí proti bolestem zad. Při cvičení dbejte na pomalé a správné provádění cviků. Dýchejte do břicha a vtahujte ho směrem dovnitř.

Vyzkoušejte následující cvičení:

Série V ponožkách: Cvičení na břichoVideo: Proženy.cz

Související témata:

Načítám