Hlavní obsah

První královské dostihy v Ascotu bez Alžběty II. O módní podívanou není nouze

Foto: Getty Images / Alex Pantling / Staff

Foto: Getty Images / Alex Pantling / Staff

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Královské koňské dostihy v Ascotu jsou vyhlášenou událostí, která se koná každým rokem v červnu. Letos se na nich ale poprvé po mnoha letech neobjeví zesnulá královna Alžběta II., která byla vždy jejich zpestřením. Přesto nebude jistě ani letos o barevné outfity a módní podívanou nouze. Především co se týče výstředních pokrývek hlav. Podívejte se, jakými bizarními kousky se to první den na dostizích hemžilo.

Článek

Dnes odstartoval v britském Ascotu dostihový festival, jehož tradice sahá až na začátek 18. století a na který se sjede vybraná smetánka, včetně královské rodiny. Nabízí již tradičně vybranou podívanou nejen krásných šatů, ale hlavně extravagantních klobouků a fascinátorů. Některé z nich připravovala také česká modistka Jolana Kotábová. Exkluzivní tradiční akce, která byla vždy výsadou bohatých a urozených, vydává i svůj módní lookbook, kde se prezentují vybrané modely.

Fascinátory i netradiční klobouky

A tak ani letos není první dostihový den o bizarní pokrývky hlavy nouze. Jsou většinou zdobené ptačím peřím, umělými květy, motýly, ale klidně i nevšedními ozdobami třeba ve tvaru koně. Určitě se máme po celých následujících pět dní královského festivalu v anglickém hrabství Berkshire na co těšit. Tyhle originální pokrývky hlavy nás hned zaujaly.

Načítám