Hlavní obsah

Přirozená blond i studená hnědá: Silver šampony, které stojí za to vyzkoušet

Foto: Marina Demeshko, Shutterstock.com

Foto: Marina Demeshko, Shutterstock.com

Reklama

Jak na dokonalou barvu vlasů? Ať už jste blond, brunetka, nebo nosíte šedivé vlasy, ve vaší výbavě (pokud stojíte o chladný tón) by vám neměl chybět silver produkt na vlasy. Přečtěte si, s jakými šampony, maskami nebo kondicionéry máme dobrou zkušenost.

Článek

Silver produkty na vlasy jsou jedním z požehnání, které beauty svět vymyslel. Mají zpravidla fialovo-modrou barvu, která neutralizuje žluté, oranžové a měděné tóny. I když jsou tóny do zrz v módě, jako to nosí třeba Julia Roberts, ne všichni jsou jejich fanoušky.

Vlasy nosím zesvětlené v koncích a sem tam si dám tmavší přeliv, který se postupně vymývá. V určitém bodě se tedy stane, že jdou do teplého odstínu, což nechci. Také mám pocit, že jsou víc do oranžova, když jsou suché. Základem je pro mě tedy délky hodně hydratovat, foukat dohladka a sem tam použít silver šampon, kondicionér nebo masku. Ano – možností, jak bojovat proti měděným tónům je opravdu hodně. A nejde o drahou péči, jak se můžete přesvědčit. Následující produkty jsem otestovala během let, kdy jsem měnila barvu od blond k hnědé a zpět.

Shauma

Foto: Archiv firmy

Šampon na vlasy Silver Reflex, Schauma, 90 Kč (250 ml), prodává dm drogerieFoto: Archiv firmy

Fialové šampony jsou na použití nejsnadnější a nejrychlejší. Tento vás může až vyděsit svojí tmavě fialovo-modrou barvou. Za tu cenu je to ale opravdový poklad. Používala jsem ho v době mé největší „blond slávy“ a funguje spolehlivě. Je lepší ho nechat na vlasech chvilku působit (1-2 minuty), ale pozor, abyste to nepřehnaly – může zanechat odstín až do modra. Ale nebojte, postupně se vymyje. Doporučuje se silver šampony používat jen občas, mohou totiž vlasy vysušovat, proto je střídejte s klasickým pečujícím šamponem.

Kaaral

Foto: Archiv firmy

Kondicionér a šampon Baco Blonde Elevation, Kaaral, 707 Kč (1 000 ml) a 375 Kč (300 ml), prodává VivianneFoto: Archiv firmy

Na trhu najdete i dua, třeba u italské vlasové kosmetiky Kaaral. Samozřejmě je nejlepší použít jak fialový šampon, tak i kondicionér, ale jde to i zvlášť, třeba pokud vám zrovna tento šampon nevyhovuje – jako mně. Je totiž pro moji vlasovou pokožku příliš agresivní (mám ji citlivou a svědivou), ale kondicionér jsem si oblíbila hned. Fialový kondicionér nanáším do umytých a ručníkem vysušených vlasů, zamotám je do drdolu a nechám chvilku působit. Jsou to pak dvě mouchy jednou ranou – vlasy dostanou dávku hydratace, a ještě pak mají hezčí odstín.

Previa

Foto: Archiv firmy

Silver kondicionér Previa, 450 Kč (250 ml)Foto: Archiv firmy

Hydratace a podpora barvy – 2v1 v podobě silver kondicionéru od Previe. Z tohoto kondicionéru jsem měla pocit, že vlasy méně hydratuje než klasický. Nicméně je skvělý pro dosáhnutí studeného odstínu – nechte ho působit 10 minut a vlasy získají tlumený, studený nádech. Navíc má značka Previa skvělou parfemaci produktů, která ve vlasech zůstane i po vysušení.

Alcina

Foto: Archiv firmy

Šampon a kondicionér Pastell Ice-blond, Alcina, 270 Kč a 270 KčFoto: Archiv firmy

Velmi dobrou silver kosmetiku najdete i u německé značky Alcina. Šampon i kondicionér mají tmavě modrou barvu a jsou opravdu účinné - obzvláště na melírovaných vlasech. Vyzkoušeno i mojí mamkou, která nosí vlasy celé blonďaté a má dokonalý, studený odstín! Ideální je použít oba produkty v kombinaci. Kondicionér necháte působit o trochu déle, ale opět to nepřehánějte - melírované prameny jsou pak namodralé. U této dvojice jsem nezaznamenala, že by šampon vlasy vysušoval, naopak - jsou po něm lesklé a nádech je kovově studený.

Elseve

Foto: Archiv firmy

Vyživující maska pro blond a melírované vlasy Elseve Color-Vive Purple, L’Oréal Paris, 139 Kč (150 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Nejnovější přírůstek do mého silver arzenálu je maska od Elseve. Je světle fialová a nanášela jsem ji do umytých a ručníkem prosušených vlasů. Nechala jsem působit deset minut. Mým cílem bylo odstranit měděné tóny ve světle hnědých koncích. Čekala bych možná výraznější efekt, ale i tak je výsledek uspokojivý. Co mě ale bavilo, byla skvělá hydratace a lesk, kterou po masce vlasy získaly.

Reklama

Načítám