Hlavní obsah

Tužky na oči pro kočičí i kouřové linky nebo orámované oko ve stylu 90. let. Otestováno v redakci

Foto: Rosdiana Ciaravolo, Gettyimages.com

Foto: Rosdiana Ciaravolo, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tužky na oči jsou pro spoustu žen nedílnou součástí každodenního líčení. Proto jsme je podrobily redakčnímu testu. Zaměřily jsme se na pět značek: Arabesque, Dermacol, Artistry, Gabriella Salvete a Alcina.

Článek

Můžete s nimi orámovat oko, nanést barvu, a získat tak základ pro oční stíny nebo s nimi tvořit kočičí linky. S jakou tužkou se mi pracovalo nejlépe, která vydrží nerozmazaná celý den na lyžích a jaká má nejlepší odstín?

Gabriella Salvete

Foto: Archiv firmy

Vysouvací tužka na oči Gabriella Salvete, 78 Kč, prodává teta drogerieFoto: Archiv firmy

Když mi dojde černá tužka, ráda sáhnu mezi levnější značky. Ta od Gabrielly Salvete stojí okolo sto korun a udělá přesně to, co potřebuji. Používám ji mezi řasy a do vnitřní linky. V oku mě nijak nedráždí, což je pro mě klíčový parametr. Je to také skvělá kouřová linka, protože jde rozmazat štětečkem. U černé tužky nepotřebuji nic extra vymýšlet a postačí mi i levnější varianty.

  • TIP: Aby byl ocásek linky přesný a vydržel celý den/večer, udělám ho raději fixou.

Dermacol

Foto: Archiv firmy

Vysouvací tužka na oči Crystal Look Dermacol, 129 KčFoto: Archiv firmy

Další vysouvací tužka, ale tentokrát se třpytkami. Poslední měsíc ji nosím nejčastěji. Třpytky totiž dodají líčení hned jiný rozměr! Fialový odstín je celkem tmavý a barva i efekt méně výrazné než s klasickou černou tužkou, ale o to lépe to vypadá na denním líčení.

Jinak mi tužka velmi vyhovuje - je měkká a dobře se s ní na víčku pracuje, když ji chcete rozmazat štětečkem. Odolná je tak středně, nerozmazává se, ale postupně během dne trošku bledne.

Artistry

Foto: Archiv firmy

Voděodolná tužka na oči Go Vibrant, Artistry, 575 Kč, prodává AmwayFoto: Archiv firmy

Na tužce od Artistry oceňuji, že je hodně tenká, takže vám nevadí, že není perfektně ořezaná, ale vždy s ní vykreslíte pěknou linii. Je měkká, krémová a krásně pigmentovaná, takže líčení s ní je radost, nemusíte na víčko nijak tlačit a jde to skoro samo.

Nicméně barva rychle zaschne, takže pokud ji chcete rozmazávat, musíte pracovat rychle. Hnědý odstín Natural Brown je světlý, trochu do měděna a vypadá bezvadně na denní líčení - ráda s tužkou zvýrazním jen linii horních řas, dodám řasenku a je hotovo. Vydrží netknutá celý den! Na výběr je ještě černý odstín.

Arabesque

Foto: Archiv firmy

Voděodolná tužka na oči Arabesque, 275 Kč, odstín 58, prodává VivianeFoto: Archiv firmy

Pokud hledáte něco mezi černou a hnědou tužkou, je to odstín 58. Tužka od Arabesque má trochu metalický finiš a menší pigmentaci, takže s ní oko zvýrazníte velmi decentně. Je měkká a jakmile se jí nalíčíte, drží - pokud si ji neumáznete omylem rukou (testováno na horském svahu). Nanáším ji jako kočičí linku nebo do vnitřní linky a vždy je efekt skvělý a ani v očích nepálí.

Alcina

Foto: Archiv firmy

Sametová kajalová tužka Alcina, 280 KčFoto: Archiv firmy

Tužky od Alciny bývají krásně měkké a výjimkou není ani tahle. Zelená barva je skvělá, výrazná a má lehký metalický finiš. Sice ji asi nebudete používat každý den, ale proč si občas nepřipadat extravagantně. Pokud ji namalujete jen opravdu decentně k řasám, které pak musíte pořádně zvýraznit černou řasenkou, bude to vypadat dobře i přes den.

Barva je hustě pigmentovaná a také mám pocit, stejný jako u Artistry, že na víčku zasychá a nejde až tak dobře rozpracovat - musíte si holt pospíšit. O to více pak líčení vydrží jako netknuté.

Načítám