Hlavní obsah

Oční linky podle Katie Holmes vás omladí! Líčení dovnitř oka je svěží, hravé a sexy

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Linky dovnitř oka? Možná je považujete za retro líčení, které by mělo zůstat daleko v devadesátkách. Mrkněte na nové fotky Katie Holmes, Adriany Limy nebo Rosie Huntington-Whiteley a možná tomu dáte ještě jednu šanci.

Článek

Hnědé kouřové stíny jsou univerzální stejně jako krémová tělová rtěnka. Zato černá linka uvnitř oka opravdu není pro každého. Někomu jednoduše nesluší, ale některým ženám dokáže rozzářit oči a otevřít pohled. Patří mezi ně třeba herečka Katie Holmes, která svým vzhledem zaujala na právě probíhajícím newyorském týdnu módy.

Sarah Jessica Parker je miluje

Linky dokážou s očima divy a dá se s nimi kouzlit na sto způsobů. S jejich pomocí můžete oči zvětšit, zmenšit či protáhnout do kočičího tvaru a správně zvolenou barvou lze zase zvýraznit duhovku.

Černá kajalová tužka je evergreen. Poslední roky se používala hlavně na rozmazanou kočičí linku nebo jako základ kouřových stínů. Ale pohled výrazně orámovaný černými linkami uvnitř oka? Ten nikdo moc nenosil – až na Sarah Jessicu Parker, která tenhle styl miluje, protože jí mimořádně svědčí. Jinak ovšem stál tento způsob líčení očí dlouhá léta stranou a rozhodně nebyl vnímán jako trendy záležitost.

Ale karta se obrací, jak už to tak u beauty i módních trendů bývá. Podívejte se na Katie Holmes, jak ji nalíčil make-up artista Vincent Oquendo. Černě orámované oči, hodně řasenky, opálená pleť a světlý lesk na rty… To je skvělá kombinace, která zapůsobila omlazujícím dojem:

Pro koho se hodí černé linky uvnitř oka

Jak poznáte, že je tohle líčení vhodné právě pro vás? Pokud máte oči přirozeně velké a nepříliš zapadlé, jděte do toho. Někdy ovšem trochu paradoxně fungují i u menších a zapadlých očí, protože černá zdůrazní barvu duhovky a oči „vytáhne“ z obličeje, takže jsou výraznější. Někomu sluší vyloženě jen vnitřní linky, jindy bude slušivější, když tužku nanesete i na vnější linky do řas a trochu ji rozmažete štětečkem. Zkoušejte a uvidíte…

Foto: Evan Agostini - GettyImages.com, Profimedia.cz

Rok 2002 a Katie Holmes s černě orámovanýma očima stejně jako dnes. Jako by žádný čas neuplynul! Stejné líčení má v oblibě i herečka Sarah Jessica Parker, která jej nosí od 90. letFoto: Evan Agostini - GettyImages.com, Profimedia.cz

Foto: Mondadori Portfolio, Stephane Cardinale - Corbis, Gettyimages.com

Orámované oči v podání Adriany Limy a modelky Rosie Huntington-Whiteley. Možná tomu nebudete věřit, ale jedná se o looky z letošního léta!Foto: Mondadori Portfolio, Stephane Cardinale - Corbis, Gettyimages.com

Retro, ale moderně

Je to jedno z nejsnadnějších líčení: tužkou prostě pojezdíte ve vnitřní lince, párkrát zamrkáte, doplníte řasenkou a je to. Nevynechávejte kleštičky na řasy, aby byly řasy pěkně natočené. Řasenku nanášejte co nejtěsněji ke kořínkům, aby se s linkami pěkně propojila a u víčka vznikl co největší objem.

Jak na to, aby linky nepůsobily retro? Pořádně si prohlédněte novou fotografii Katie Holmes z úvodu článku: linky má výraznější v horní linii řas a zdá se, že make-up artista použil i tekutou linku pro černočerný efekt. Víc zvýraznil také vnitřní koutek oka – právě to dodává líčení nádech roku 2023 (nikoliv 2002) - a přidal trochu barvy i na vnější horní víčko. Díky lesku na rtech a přirozeným vlnám vypadá Katie Holmes svěže, mladistvě, hravě a zároveň sexy. Krása!

Tipy na odolné tužky na oči

Kajalová tužka je ideální vysouvací a se zabudovaným ořezávátkem. Tady se vyplatí si pár korun připlatit – právě kvůli praktickému balení a také výdrži. U dražšího produktu pak můžete očekávat i příjemnější texturu, která se snadněji nanáší a lépe rozpracovává, zvlášť když chcete dostat barvu i na vnější linku. (K tomu se hodí nejlépe krátký, tužší štěteček.)

Jaké jsou další trendy v líčení? Všichni milují decentní latté make-up a frčí také úžasně dramatický villain styl.

Načítám