Hlavní obsah

Jak na perfektní oční linky: Nejnovějším hitem je fixa a jemné trhnutí hlavou

Foto: svetikd, Gettyimages.com

Foto: svetikd, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak si namalovat nejsnadněji oční linky? Otázka, která pálí nejednu ženu. A přitom to není žádná věda! Jen je potřeba vlastnit správný nástroj. Na domácí použití jsou pro vás nejlepší oční linky ve fixu. Ale nezavrhujeme ani staré dobré oční stíny.

Článek

Tipů a triků, jak si nakreslit oční linky, existuje na internetu celá řada. Tím posledním je přiložit fix k vnějšímu koutku oka, pak hlavou jemně trhnout do strany a voilà, linka je na světě. Nebo si vezměte k ruce pérko do vlasů, zahnutou stranu přiložte opět k vnějšímu koutku oka a vybarvěte ocásek. Nicméně jde to i o něco tradičněji.

Oční linky fixem

Pokud toužíte po precizní a výraznější lince, pořiďte si šikovný fix. Dobrou zprávou je, že kvalitní seženete i za pár korun v drogerii. Hledejte takový, který má delší a tenčí hrot. Široké grafické linky už nejsou příliš v módě, nebavíme-li se o make-upu z přehlídkových mol.

Přikládejte hrot naplocho k víčku, uděláte si tím takovou ťupkovanou pomůcku, kudy pak povedete jednolitou linku. Postupně získáte do ruky grif a linku budete dělat i bez předkreslování.

Konec linky by měl být vždy perfektně ostrý, proto pokud je trochu silnější, umažte ho pomocí vatové tyčinky a micelární vody. Pozor, abyste nevedly linku jen nad řasami, ale snažte se fix nanést i mezi řasy. Fixy skladujte ve svislé poloze, aby se barva držela v hrotu.Výdrž líčení podpořte fixačním sprejem, který nastříkejte na závěr líčení na celý obličej.

Oční linky ve fixu, která stojí za to:

Jak nakreslit linky očním stínem

Pokud jste začátečnice, vezměte si k ruce paletku tmavších stínů a tužší, zkosený štěteček. Ten je určený právě na linky nebo vykreslování obočí. Pokud se vám má tendenci oční víčko hodně mastit, použijte jako první bázi pod oční stíny. Pak si vezměte k ruce štěteček. Aby byla barva výraznější, můžete ho namočit do vody a až pak nabrat stíny - odstín je pak tmavší. Přikládejte ho postupně podél linie řas a přidávejte tolik barvy, kolik potřebujete. Ocásek veďte jako prodloužení linie spodního víčka.

  • Pomáhá, když hlavu zakloníte trochu dozadu, lépe na to uvidíte.

Linky pomocí stínů mají výhodu, že jdou snadno smazat a můžete začít nanovo. Každopádně je to nejjednodušší na každodenní líčení. Jen nezapomeňte vyplnit pečlivě místa mezi řasami a ve vnitřní linii horního víčka, ovšem tam to jde lépe kajalovou tužkou, můžete obojí kombinovat. A nakonec dodejte řasenku - jen tak bude líčení dokonalé.

Související témata:
Oční linky

Načítám