Hlavní obsah

Redakční test masážních přístrojů pod oči: Vyzkoušely jsme, jak si poradí s vráskami i tmavými kruhy

Foto: Svitlana Hulko, Shutterstock.com

Foto: Svitlana Hulko, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řešíte vrásky či tmavé kruhy pod očima a máte pocit, že vaše oční okolí vypadá poslední dobou poněkud unaveně? Pak není nic jednoduššího než vyzkoušet masážní přístroje, které jsou určené právě na tyhle partie. Některé jsme otestovaly v redakci za vás. Jak obstály?

Článek

Jemně masírují, vyhlazují oční kontury, zmírňují otoky pod očima a hlavně rozjasňují celkový pohled. To vše slibují masážní přístroje na oční okolí, které jsme se rozhodly v redakci poctivě testovat po dobu několika měsíců. Jaké jsou naše zkušenosti, si přečtěte u jednotlivých tipů.

Foreo Iris

Redaktorka Lucie M.: Rovnou říkám, že ten přístroj funguje. V podstatě hned po použití vidíte rozdíl. Já trpím na pytle pod očima a horní víčka mají tendenci padat, ale jakmile jsem použila přístroj, bylo obojí o poznání lepší. Ale pozor, jde jen o dočasný efekt, bez striktní pravidelnosti to zkrátka nepůjde. A na to jsem dojela já, protože mě prostě nebaví každý večer stát a kroužit přístrojem pod očima. Jestli jste ale disciplinovanější a trpělivější, rozhodně budete s přístrojem spokojení.

A jak ho používat? Je to jednoduché, naneste pár teček oblíbeného očního krému nebo séra pod oči a po dobu minimálně 30 sekund masírujte s pomocí přístroje oční kontury.

Foto: Archiv firmy

Masážní přístroj na oči Foreo Iris, 2 699 Kč, prodává AnswearFoto: Archiv firmy

Diforo Fairy Gold

Redaktorka Renata: Přístroj kombinuje 5 dermatologických ošetření: mikroproud, terapii červeným světlem, masáž obličeje, emisi tepla a masáž zlatými ionty. Používám ho několik měsíců zhruba dvakrát týdně, někdy i častěji, ale s vráskami si zatím neporadil, i když pokožka je vypnutější a jemnější. Při prvním použití mne překvapilo nejen to, že se po přiložení ke kůži sám aktivuje, ale že do pokožky opravdu pouští mikroproud, takže lehce „štípe“. V okolí očí je to někdy trochu nepříjemné.

Naopak příjemné je teplo, které vyzařuje spolu s červeným světlem, což má na mě až relaxační účinky. Navíc pokud přístroj použiji po aplikaci séra, mám pocit, že se sérum dostane lépe do pokožky, a ta je pak opravdu viditelně vyživenější.

Minusy jsem neshledala, snad jen, že jakmile se i nedopatřením dotknete hlavy přístroje, aktivuje se - za ty peníze by si zasloužil nějaké pouzdro, nebo alespoň krytku.

Foto: Archiv firmy

Masážní přístroj na obličej 5v1 Diforo Fairy, 1 189 Kč, prodává HebeFoto: Archiv firmy

Geske

Redaktorka Lucka Š.: Moji únavu vždy prozradí oči. Občas trpím na otoky po ránu a tmavší kruhy mám, i když se vyspím krásně do růžova. Proto jsem testování sonického masážního přístroje na oční okolí uvítala. Přístroj může hřát, nebo studit - já preferuji teplo na večer, kdy krásně pomáhá oči zrelaxovat, po ránu je naopak příjemné probudit oční okolí studeným programem.

Intenzitu pulzování si můžete nastavit podle sebe. Z péče o oči tímto přístrojem se stal můj večerní a ranní rituál, na který se těším. Masáž s ním je příjemná, a navíc opravdu vidím, že otoky po ránu se zmírní. Přístroj si můžete propojit s telefonem a aplikací, která vám naskenuje pleť a navrhne rutinu podle typu vaší pokožky.

Foto: Archiv firmy

Sonický masážní přístroj Geske na oční okolí 6v1, 2 099 KčFoto: Archiv firmy

Mikaella

Produkční Markéta:: Použití masážního přístroje Mikaella je velice snadné, stačí vložit baterku a můžete masírovat. Je třeba nanést na oční okolí dostatek krému nebo pleťového oleje. Čím víc je okolí očí hydratované, tím lépe masážní přístroj funguje. Při použití se příjemně zahřívá a prokrvuje pokožku. Já jsem často masírovala déle, než je nutné, jen kvůli příjemnému zážitku a pocitu, že pro sebe něco dělám. Oční okolí bylo po masáži méně napuchlé a mám pocit, že se mi eliminovaly kruhy pod očima.

Foto: Archiv firmy

Masážní přístroj na oči inSPORTline Mikaella, 349 KčFoto: Archiv firmy

BeautyRelax

Redaktorka Pavla: Kosmetický přístroj BeautyRelax EyePen RF mě baví nejen svými účinky, ale i krásným bílo-zlatým bezdrátovým designem. Jde o přístroj založený na multipolární radiofrekvenci, kterou mohou doplnit vibrace a červené fotonové světlo, jež podporuje přirozenou tvorbu kolagenu a brání v tvorbě pigmentu. Důležité je, že pod přístroj je ideální nanést nejprve tenkou vrstvu čirého vodivého gelu, nevýhodou je, že gel není součástí balení přístroje. Zakoupíte ho však v jakékoliv prodejně zdravotnických potřeb nebo v lékárně.

Moje oční okolí je určitě vyhlazenější a více rozjasněné. Navíc teplo, které přístroj vydává, je příjemné, takže večerní relax po koupeli u telky už beru jakou součást mého beauty rituálu. Jen nutno podotknout, že v doporučení je použití maximálně dvakrát týdně. V tomto případě tedy neplatí pravidlo čím více, tím lépe. Vždy si u podobných přístrojů přečtěte návod, abyste své pleti spíše neublížili.

Foto: Archiv firmy

Kosmetický přístroj BeautyRelax EyePen RF, 1 590 KčFoto: Archiv firmy

Načítám