Hlavní obsah

Lifting bez jehel? Vyzkoušely jsme manuální masáže obličeje - mají okamžitý omlazující efekt

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Masáž obličeje jako nedílná součást skincare? Nemusíte chodit na botox nebo facelift, stačí si dopřát tzv. manuální lifting pod rukama zkušené odbornice. V redakci jsme vyzkoušely dva salony a nikdy jsme se necítily a nevypadaly lépe. Bez nadsázky!

Článek

Stejně jako mohou být zatuhlá záda, můžete mít i zatuhlý obličej. Důsledkem bývají otoky, povislá víčka, druhá brada nebo vráska mračivka. Do našeho obličeje se také propisují emoce a stres. A právě proti tomu jde díky masážím skvěle bojovat.

Neinvazivní masážní procedury jsou současným svatým grálem, co se týče anti-age péče o pleť, a najdete je v čím dál více salonech. Kombinují většinou masáž obličeje, face jógu, bukální masáž (v rukavicích se masíruje obličej zevnitř úst), baňkování, akupresuru nebo použití gua-sha (speciálního kamene). Celkové pojetí záleží na konkrétním salonu a odborníkovi, výsledek ale slibují stejný: okamžitý lifting a uvolnění napětí v obličeji (i na duši). V redakci jsme dvě studia vyzkoušely, obě kombinovala masáž zvenčí (obličeje) i zevnitř (úst).

Face Therapy

Foto: Archiv Simony Rydlové

Příjemnou atmosféru ve studiu navozuje tlumené světlo a aroma difuzérFoto: Archiv Simony Rydlové

Cena: 2 502 Kč za 60 minut

Místo: Face Yoga by Simona, Bělehradská 35, Praha

Lucie Š., redaktorka:

Vyrazila jsem otestovat metodu Face Therapy do studia k Simoně Rydlové, která je v Česku průkopnicí face jógy. Hodinu se věnovala mému obličeji a byla to jedna z nejpříjemnějších procedur, které jsem zažila. Ležíte na příjemném lehátku pod dekou a necháte o sebe hodinu pečovat. Bylo to velmi intenzivní. Některé masážní tahy trochu bolely (ale v dobrém smyslu, jako když vám rozmasírovávají záda). Počítejte tedy s tím, že se budete po masáži cítit vláčně a trochu omámeně.

Nenapadlo by mě, kolik zatuhlých míst ve tváři mám. Nejvíc bolestivé byly panty, oblast kolem obočí a pod čelistí - to prý z toho, že nedržím hlavu vzpřímeně, ale koukám shrbeně do telefonu (ahoj, druhá brado!).

Po proceduře jsem byla při pohledu do zrcadla nadšená. Tváře i čelist mi připadaly víc vysekané, obličej symetričtější. Pokožka byla zářivá a vypnutá. Jsem ráda, že jsem Face Therapy vyzkoušela, protože už vím, co si mohu k obličeji dovolit a jaký tlak vytvořit, když se chci masírovat doma sama. Mám předsevzetí si proceduru dopřát aspoň čtyřikrát ročně. Je to totiž investice do budoucna.

Královský rituál

Foto: Archiv Jany Zborovské

Obličejová masáž je skvělým relaxačním rituálem. A ještě po něm budete vypadat lépe!Foto: Archiv Jany Zborovské

Cena: 4 900 Kč za 70 minut

Místo: Face Concept, Pařížská 7, Praha

Jana Z., redaktorka:

Přiznám se, že jsem prošla celou řadu kosmetických ošetření, a ačkoli jsou pro mě takové procedury skvělým relaxem, nikdy jsem po nich nezažila vyložený wow efekt. Tzv. Královský rituál trvá 70 minut a neumím ho popsat jinak než jako totální nebe! Masáž byla tak příjemná, že jsem při ní téměř usínala. Na bukální masáži jsem nikdy nebyla a říkala jsem si, jestli není nepříjemné, když vám někdo sahá do pusy, nakonec mi to tak ale ani nepřišlo. Prsty vám projíždí oblast rtů zevnitř, nikam dál se ale nesahá, takže jsem u toho nerušeně odpočívala.

Po proceduře jsem se cítila neuvěřitelně odpočatě a tvář mě příjemně hřála. Když jsem se pak podívala do zrcadla, čekala jsem, že po všem tom masírování a poplácávání budu mít tvář celou červenou. Ale vypadlo ze mě jen: „Co jste to se mnou udělala?“ Moje pleť nikdy nevypadala lépe. Měla jsem vypnutý obličej, přišlo mi, že jsou méně znatelné póry a celkově jsem zaznamenala zdravou barvu v obličeji. Přišlo mi, že je v mnohem lepší kondici i ta otravná kůže pod bradou (odmítám napsat slovo podbradek!) a že jsem celkově svěží - a bez jediné kapičky make-upu! Takže za mě deset bodů z deseti.

  • Masáže (obličeje i těla) nejsou vhodné v těhotenství (kvůli lymfatickému systému) nebo při infekcích kůže (například opary).

Načítám