Hlavní obsah

Herečka Lenka Krobotová v roli modelky na módní přehlídce: Co se týče barev, učím se být odvážná

Foto: Arthur Koff

Foto: Arthur Koff

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Lenka Krobotová se vydala na módní molo velké přehlídky a představila aktuální pletené trendy pro nadcházející podzimní a zimní sezonu z nové kolekce české módní návrhářky Jaroslavy Procházkové. Jak se cítila a jaké preferuje barvy?

Článek

Česká návrhářka Jaroslava Procházková je známá především svou pletenou módou, ale také spoluprací s českými herečkami: každoročně je oslovuje pro své módní přehlídky v Paláci Lucerna, kde má také svůj obchod. A tento týden se konala jedna z jejích show při příležitosti prezentace modelů pro nadcházející sezonu s názvem V hlavní roli: Ona.

Jak svou novou kolekci popisuje sama návrhářka? „Je vytvořena převážně z úpletů doplněných oděvy z šitých tkaných materiálů. Jedná se především o čisté tvary a jednoduché střihy. Žakáry jsou navíc oboustranné, takže jeden model je možné nosit z rubu i z lícu.“ Objevují se zde syté tony bordó a ultra marine modré barvy v kontrastu s černobílou kombinací.

Herečka v nezvyklé roli

Hlavní roli večera dostala Lenka Krobotová. Nedávno se podruhé vdala a tentokrát nezářila jako uznávaná herečka a členka Dejvického divadla, ale stala se hvězdou módního mola, kde okouzlovala v úpletových outfitech výrazných barev.

„Před přehlídkou jsem byla nervózní, protože jsem musela vystupovat sama za sebe, což je o dost těžší než v divadle, kde ztvárňuju jiné postavy. Ale když mi Jarka řekla, že figuru má přece každá ženská, jen jde o to, jak ji prodá, což souvisí se zdravým sebevědomím, dodalo mi to odvahu,“ popisuje Lenka Krobotová své pocity a doplňuje, že ji návrhářka mile překvapila svým mladým myšlením i zastoupením pestrých barev v kolekci.

Zároveň se svěřila, že se učí být v barvách odvážná a líbí se jí khaki, výrazná zelená, ocean blue a někdy má náladu i na červenou: „Móda mě baví a z českých návrhářů se mi líbí také tvorba Jitky Ročňové, která vystupuje pod značkou Roji, Josefiny Bakošové a Kateřiny Geislerové.“

Umělkyně mezi modelkami

A na mole nebyla rozhodně sama. Po jejím boku se kromě profesionálních modelek objevila také zpěvačka a herečka Dagmar Zázvůrková. Již dvacet let je externí členkou divadla Semafor a také vystupuje ve známé divadelní komedii Můžem i s mužem. Podle ní nedávno Vanda Hybnerová natočila celovečerní film a zpěvačka v něm nejen hraje, ale také se podílela na hudbě.

Přehlídka a svěží modely z úpletu

Související témata:
Dáša Zázvůrková
Jaroslava Procházková

Načítám