Hlavní obsah

Nejkrásnější plavky pro plné křivky: 26 modelů ve větších velikostech

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výběr plavek je pro mnohé ženy stresující disciplínou a dvojnásob to platí v případě, když pátrají po kousku ve větší velikosti. Letošní kolekce jsou nicméně tak vydařené, že se k jejich zkoušení nebudete muset přemlouvat. Které bikiny a plavky svědčí křivkám?

Článek

V případě plavek jdeme doslova s kůží na trh a zdaleka ne všechny žijeme v absolutním míru se svou postavou. Bojkotovat kvůli tomu koupání by ale byla věčná škoda. Spousta prodejců dnes naštěstí bere v potaz fakt, že si zdaleka ne každá žena vystačí jen s písmenky S, M nebo L, a rozšiřují nabídku velikostí směrem nahoru.

Bikiny, nebo plavky v celku?

Pojďme to uvést na pravou míru. Konfekční velikost by neměla rozhodovat o tom, k jakému typu plavek se přikloníte. Bikiny jsou pro všechny, stejně jako plavky v celku, které se dají najít v opravdu krásných a nápaditých provedeních. Co by mělo být směrodatné, je váš vlastní pocit. Důležité je také říct, že jednodílné plavky rozhodně nejsou instantním zázrakem pro každou ženu. Pokud máte postavu typu jablko se silnějším středem těla, dost možná už jste to poznaly samy. Zatímco jedna žena bude vypadat perfektně v celkových plavkách, druhé budou možná více svědčit bikiny se zvýšeným spodním dílem.

Stylové a jednodílné

Cítíte se nejlépe v jednodílných plavkách? Nebojte se vyzkoušet asymetricky řešené kousky. Střihy na jedno rameno vypadají skvěle a křivkám lichotí. Co se týče barev, pro spoustu žen představuje bezpečnou zónu černá. Pokud z ní odmítáte slevit, pořiďte si alespoň kousek, který je něčím zajímavý, ať už je to transparentní detail nebo třeba prostřih. Vaší motivací k nošení černé by nicméně neměla být jen hra na schovávanou. Plavky mají díky svému materiálu tendenci tělo stahovat, a pokud si vyberete kvalitní materiál a dobrý střih, barev ani vzorů se rozhodně bát nemusíte. Chcete-li trochu zkorigovat střed těla, můžete se zaměřit na plavky se zeštíhlujícím efektem, které břicho ještě více stahují.

Když hledáte bikiny

Pátráte-li po dvoudílných plavkách, čeká vás dvojí práce. Dobře sedět totiž musí jak podprsenka, tak i spodní díl. Potřebujete-li podporu pro větší prsa, volte horní díl s košíčky a kosticemi, v opačném případě můžete sáhnout po jednodušších variantách, které spíše sednou na první dobrou. V případě spodního dílu se nebojte vyšších kalhotek, které opět umí krásně zatáhnout bříško. Pamatujte také, že není od věci, když jsou kalhotky po stranách alespoň trochu vykrojené – tento efekt dokáže krásně protáhnout postavu.

Reklama

Načítám