Hlavní obsah

Dcera nejznámějšího plavčíka šla také do plavek. Hayley Hasselhoff je úspěšná plus size modelka

Foto: Roy Rochlin - GettyImages.com

Foto: Roy Rochlin - GettyImages.com

Reklama

Příjmení Hasselhoff asi neslyšíte poprvé. Tentokrát ale nebude řeč o legendárním plavčíkovi z Pobřežní hlídky, ale jeho dceři. Hayley Hasselhoff je totiž úspěšná plus size modelka a své bohaté křivky hrdě předvádí na týdnech módy i v nejrůznějších kampaních.

Článek

Je jí třicet let, a přestože se v modelingu pohybuje už pěknou řádku let, nikdy se jí nedařilo lépe. Časy, kdy byly vstupenkou do tohoto světa věk do dvaceti let a postava s velikostí XS, jsou definitivně pryč. Hayley Hasselhoff se zařadila mezi plus size modelky, které se snaží šířit myšlenku body positivity, tedy že byste se ke svému tělu měli stavět pozitivně bez ohledu na to, v jaké je zrovna formě.

Táta ji přivedl k Pobřežní hlídce

Těžko říct, jak by vypadala životní cesta Hayley, kdyby se nenarodila do rodiny Hasselhoffů. Její maminka Pamela Bach v mládí pracovala jako modelka, později se dala na herectví a při natáčení jedné epizody slavného seriálu Knight Rider tu potkala svého budoucího manžela Davida Hasselhoffa. A ten o pár let později získal roli Mitche Buchannona v kultovní Pobřežní hlídce. V té si nakonec zahrála i jejich dcera, ačkoli šlo jen o krátkou epizodu (respektive dvě) v době, kdy jí bylo sedm let.

A protože vyrůstala ve světě showbyznysu a měla slavné příjmení, nešlo o její jediný kontakt s herectvím. Když jí bylo osmnáct let, zahrála si v teenage seriálu Huge, který se točil kolem náctiletých na letním hubnoucím táboře. Později si střihla malé role v několika sitcomech, ale stále víc ji to táhlo do světa modelingu.

Předvádí plavky i spodní prádlo

Do agentury se dostala ve čtrnácti letech, plus size modeling ale tehdy nebyl tak rozšířený, jako je dnes. Její kariéra tak začala nabírat na obrátkách až před několika lety, kdy se dostala k větším módním spolupracím a focením. Úspěšný pro ni byl i loňský rok, kdy se objevila na plavkovém týdnu módy Miami Swim Week a na svou titulku si ji vybral i německý Playboy.

Bylo to vůbec poprvé, kdy evropská edice na titulní stranu umístila modelku s plnější postavou. A přestože to pro ni prý byla obrovská čest, neodpustila si jednu malou výtku: „Pokud jde o inkluzivitu, je před námi ještě dlouhá cesta. Když došlo na prádlo, musela jsem si vzít kousky z vlastního šatníku. Jsem na to zvyklá, ale je smutné přicházet na natáčení nebo focení a nemít k dispozici skutečně padnoucí kousky.“

Foto: Profimedia.cz

Hayley Hasselhoff šla stejně jako její táta do plavek. Jen ne červených. Coby plus size modelka se objevila na Miami Swim WeekuFoto: Profimedia.cz

Propagaci obezity odmítá

Jako každá plus size modelka se i Hayley Hasselhoff setkala s názory, že toto odvětví propaguje obezitu. S tím ale blondýnka nesouhlasí a poukazuje na to, že bez pozitivního vztahu ke svému tělu se těžko hledá chuť cokoli měnit. „Věřím, že můžete milovat své tělo takové, jaké je, a můžete ho milovat i v momentech, kdy se snažíte dosáhnout nových cílů v oblasti zdraví. Tyto dvě věci nejsou v rozporu,“ řekla v rozhovoru pro The List.

Dodala také, že by byla ráda, kdyby ženy různých tvarů našly lásku ke svému tělu. Ne zítra, ale dnes! Protože ruku na srdce, ženy si spokojenost častokrát podmiňují slovem „až“. A je vedlejší, jestli mají pocit, že se potřebují zbavit dvaceti kil, nebo třeba jen tří…

Reklama

Načítám