Hlavní obsah

Nejmódnější plavky roku 2023: Zkoukněte nové trendy a nenechte si uplavat ty nejlepší

Foto: C&A

Foto: C&A

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná se vám zdá, že je na shánění plavek ještě čas, ale věřte nám: Pokud chcete ulovit ty nejlepší, vyplatí se pustit se do akce co nejdříve. Chcete se inspirovat novými trendy nebo si rovnou nějaké předvybrat? Projděte si fotky nejstylovějších bikin i modelů v celku.

Článek

Výběr plavek se nevyplatí odkládat. Pokud se tedy nechcete v červenci probírat posledními kusy… Pro většinu žen je to navíc poměrně složitá disciplína a po plavkách nechtějí jen to, aby se jim líbily, ale také, aby pěkně seděly. Jestli nejste výjimka, která si vybere v prvním obchodě, začněte se po pravém modelu rozhlížet už teď.

Jaké plavky se letos nosí

Při pohledu na nové kolekce je krásně vidět rozmanitost trendů. Jejich nabídka je rok od roku bohatší, a tak je berte spíš jako stylové možnosti, kterými se můžete inspirovat. Dobrá zpráva je, že jsou stále velmi módní i jednodílné plavky: a už dávno neslouží jen jako kamufláž pro ženy stydící se jít s kůží na trh. V kurzu jsou i vyšší kalhotky, které dokážou krásně stáhnout břicho. Jak vybrat plavky pro plnoštíhlou postavu?

Originální (pro)střihy

Už několikátou sezonu se nosí plavky s prostřihy, které mohou mít nejrůznější formu. Nejvíce sluší jednodílným plavkám v jednoduché barvě, stejně tak si ale můžete vybrat i originálně (pro)střižené bikiny. Podobné plavky jsou navíc nejen vizuálně zajímavé, ale leckdy i velmi nápomocné v optickém korigování postavy. Můžete si tak jednoduše určit, které partie necháte odhalené a naopak.

Foto: Archiv firmy

Jednodílné plavky Etam, 1369 Kč.Foto: Archiv firmy

Jednodílné plavky

Pozornost si zaslouží i plavky v celku. V nových kolekcích najdete množství stylových kousků, které zaujmou barvou, střihem nebo potiskem. Chcete opticky prodloužit siluetu? Vsaďte na střihy s vykrojeným dekoltem. Jestli máte problémy se silnějším bříškem, hledejte plavky, které nabízejí „tummy control“ a tuto partii mírně stahují. Hledáte-li něco extra, porozhlédněte se po plavkách s 3D aplikací – například velkou květinou.

Barvy a jejich kombinace

Barvy plavkám sluší! A nemusí jít jen o jeden odstín. Módní jsou sehrané dvojky v různých tónech, které si můžete namixovat i samy. Nejste-li si jisté tím, jaké kusy se k sobě hodí, vybírejte v rámci jedné značky tak, aby byly ze stejného materiálu a opticky k sobě ladily. Krásně vypadají také plavky, na kterých se prolíná hned několik různých odstínů. Letos se nosí výrazné barvy! Které jsou in?

Foto: Archiv firmy

Dvoudílné plavky Plove vyráběné v České republice, 2890 Kč.Foto: Archiv firmy

Potisky, které nenudí

Proti klasickým drobným květům nelze nic namítat. Jestli však hledáte něco zajímavějšího, vyberte si z řady abstraktních potisků a grafických motivů, kterých je v nových kolekcích požehnaně. Většinu z nich najdete v multibarevném provedení. Co se týče vzorů, s proužky samozřejmě nic nezkazíte, dobrou volbou je ale například i gingham kostka, která připomíná babiččin ubrus.

Foto: Archiv firmy

Dvoudílné plavky IMPRM, 3590 Kč, prodává Les Goodies.Foto: Archiv firmy

Bronz a extra třpyt

Velmi moderní jsou také plavky imitující barvy kovu, ať už jde o bronz, měď, nebo stříbro. Lesk ale můžete svému plážovému modelu dodat i jinak: mnoho kousků obsahuje třpytivé nitky, které vytvářejí velmi efektní povrch. A tento trend se rozhodně netýká jen bikin – v galerii najdete i zajímavé jednodílné modely. Co si obléct k plavkám na pláž?

Foto: Archiv firmy

Dvoudílné plavky C&A: horní díl 350 Kč, spodní 250 Kč.Foto: Archiv firmy

Nejhezčí plavky na léto 2023

Teď už se pojďte podívat na nejsilnější trendy v plavkách. Ve fotogalerii najdete nejkrásnější modely z nových kolekcí:

Načítám