Hlavní obsah

Jak se zbavit celulitidy? Testovaly jsme speciální bahno i bandáže

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Reklama

Jarní a letní strašák mnoha dívek i dam… Plavková sezona se blíží a celulitida se začíná opět řešit ve velkém. Toužíte mít zadeček i stehna bez dolíčků? Pak je nejvyšší čas s tím začít něco dělat. My jsme v redakci otestovaly bahenní krémy, zábaly i termoaktivní bandáže. Jak to dopadlo?

Článek

Trápí vás dlouhodobě celulitida a se začátkem jara začnete dělat vše proto, aby do léta zmizela nebo se alespoň zmírnila? Již jsme testovaly krémy na celulitidu a tentokrát jsme se zaměřily na bahna i bandáž s termoaktivními účinky. Které nám skvěle fungovaly?

Bahenní krém

Testovala redaktorka Lucka: Krémů a gelů na celulitidu jsem už vyzkoušela nespočet, ale bahno poprvé. Má konzistenci krému s bahenní barvou, příjemně voní a celkem rychle se vstřebá. Zůstane po něm sice lehce lepivá pokožka, ale ráno po probuzení už o tom ani nevím. Líbí se mi bio složení se zeleným jílem, ananasem a pupečníkem asijským, které má za úkol odvádět přebytečnou vodu a prokrvovat a vyhlazovat pokožku. Efekt samozřejmě podpořím ještě rychlou masáží a hned mám lepší pocit. Zda vidím zlepšení? Rozhodně ano. Je ale také fakt, že v poslední době víc cvičím. Zdá se, že kombinace pohybu a této péče má viditelný efekt už po třech týdnech.

Foto: Archiv firmy

Krémové bahno Philip Martin's Re Duction je vhodné na celulitidu i pro zlepšení některých nedokonalostí pleti, jako je akné, nečistá pleť a drobné vrásky, 1 940 Kč (500 ml), prodává Ercolani.Foto: Archiv firmy

Tělové bahno

Testovala redaktorka Marie: Toto bahno na celulitidu pro mě mělo jednu velkou výhodu - není nutné dělat zábaly, stačilo si ho pouze namazat na kůži a nechat působit deset až patnáct minut. Dvakrát týdně jsem si ho nanášela na stehna a zadek krouživými pohyby, abych lymfu podpořila i touto cestou. Pak jsem vždy počkala, až zatuhne, a poté smyla. Kromě organických látek a minerálů obsahuje také esenciální oleje (rozmarýn, citron, skořice, saturejka a kafr), takže pokud máte rádi svěží vůně, bude vám vyhovovat. Po zhruba třech týdnech používání sice nemám pocit, že by mě bahno zbavilo veškeré celulitidy, ale kůže je mnohem hladší a jemnější, takže ho určitě budu používat dál! Celá procedura je totiž moc příjemná.

Foto: Archiv firmy

Expresní vyhlazující tělové bahno Bottega Verde Mrtvé moře, 378 Kč (350 ml), Bottega Verde.Foto: Archiv firmy

Bahenní zábal

Testovala redaktorka Katka: Bahno na celulitidu rezonuje ženským světem již pár měsíců, ale já jsem pořád odolávala, už ani nevím proč… Testování byla skvělá příležitost, jak zjistit, jestli je to nafouklá bublina, nebo to opravdu funguje. A nebudu vás napínat: funguje to. A já, skeptik, jsem bahnům přišla na chuť. Testovala jsem během března, v době, kdy jsem se probudila ze zimního spánku, jarní sluníčko mi dodalo energii a měla jsem chuť na sobě trochu pracovat. Takže jsem malinko srovnala jídelníček, začala se víc hýbat a zároveň jsem otevřela první sáček s bahenní kúrou.

Bahno příjemně voní po mentolu, natírala jsem ho na stehna zepředu i zezadu (používají se přitom rukavice, tak se nemusíte bát, že vás budou pálit ruce), pak jsem natřenou oblast zabalila do potravinové fólie, aby mohlo bahno pěkně působit. A dopřála jsem si hodinu klidu – doslova s nohama na stole. Bahno příjemně pálí, ale rozhodně to není bolestivé. Po hodině jsem ho smyla. Stehna pak byla zarudlá, ale jen chvíli, a to mám poměrně citlivou pokožku. Už po třech zábalech mohu říct, že celulitida, na kterou trpím, byla méně výrazná. Stehna byla hladší a já budu pokračovat.

Foto: Archiv firmy

Bahenní zábal proti těžké celulitidě Guam se silnými antioxidačními účinky, 1390 Kč (500 g), prodává Deadia Cosmetics.Foto: Archiv firmy

Znovupoužitelné bandáže

Testovala redaktorka Pavla: Jsem přesně ten typ ženy, která celý život řeší svůj zadek a trochu širší boky. Celulitidu nemám příliš výraznou, ale ideál to zrovna není. Na zadek a stehna patlám neustále nějaké krémy na celulitidu a ve sprše peeling. Na jaře pak vždy přidám masáž pomocí baňky. Jsem ale celoživotní sportovkyně, takže třikrát týdně cvičím a celkově se snažím hodně hýbat, protože mám sedavou práci. Můj nešvar je možná jen horší pitný režim.

Bandáže jsem zkoušela poprvé a jsem z nich nadšená. Již po dvou použitích jsem viděla drobné zlepšení: pokožka byla okamžitě hladší. Jak to funguje? V sáčku najdete obvazy napuštěné lehce štiplavým roztokem, omotáte je kolem stehen a boků a necháte půl hodinky působit (vždy jsem přitom seděla na ručníku u televize), pak je jednoduše odmotáte a vložíte zpět do znovu uzavíratelného sáčku. Můžete do něj přilít další roztok – prodává se zvlášť v jednotlivých baleních po 100 ml. Takže jsem si další sáčky okamžitě přikoupila.

Foto: Archiv firmy

Termoaktivní bandáže proti celulitidě Collistar Reshaping Draining Wraps, 862 Kč (2× 100 ml), prodává Notino.Foto: Archiv firmy

Reklama

Načítám