Hlavní obsah

Písmenkové šperky jsou stále populární. Pořiďte si je ve formě řetízku, náramku nebo klidně náušnic

Foto: Claudio Lavenia, Gettyimages.com

Foto: Claudio Lavenia, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abeceda je v módním světě stále obrovsky populární. A není divu. Písmenkové šperky se díky své jednoduchosti hodí téměř ke všemu, a navíc mají osobní podtext. Kam se pro takové řetízky, ale i náramky, náušnice nebo přívěsky vydat?

Článek

Je jen na vás, jakou zvolíte strategii. Můžete celému světu napovědět, čím začíná vaše křestní jméno, ale klidně se ozdobte i písmenkem, které odkazuje na vaše malé nebo velké lásky. Na šperky s abecedou si vzpomeňte také ve chvíli, kdy tápete nad vhodným dárkem pro kamarádku, sestru nebo maminku. Pokud dotyčná nosí šperky, jemný řetízek nebo náramek ji ve sbírce určitě potěší.

Největší slávu zažila abeceda před sedmi lety, kdy návrhářka Phoebe Philo vytvořila pro značku Céline nadrozměrná písmenka v bambusovém stylu (na úvodní fotce). Ačkoli šlo o přívěsek z mosazi, jeho cena šplhala k deseti tisícům korun. Kdo si na něj ale tehdy našetřil, neprohloupil – na stránkách Vestiaire Collective, kde se prodávají luxusní kousky z druhé ruky, dnes stojí klidně jednou tolik.

20 písmenkových šperků, které si můžete pořídit

Ačkoli i dnes můžete sehnat přívěsek s větším písmenkem, většina současných šperků je spíše drobnějších a můžete je v klidu míchat a vrstvit s dalšími oblíbenými kousky. Pokud byste do své sbírky rády přidaly písmenkový šperk, projděte si fotogalerii, ve které najdete dvě desítky tipů na řetízky, náramky, prstýnky, ale i samotné přívěsky.

Objednáváte-li si šperk online, nezapomeňte si prostudovat, za jaký materiál platíte, a vždy si nejprve prohlédněte návrh konkrétního písmenka, které byste rády vlastnily – solidní výrobce by měl mít nafocené všechny prodejné varianty. Záleží na konkrétním designu a provedení, problematická ale mohou být především písmenka I, J nebo třeba T, jež nevypadají pokaždé dobře a nemusí být na první dobrou rozpoznatelná.

Načítám