Hlavní obsah

Meghan a její šperky po princezně Dianě: hodinky za půl milionu, náušnice i luxusní náramky

Foto: Rolf Vennenbernd , Gettyimages.com

Foto: Rolf Vennenbernd , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sussexové jsou v Evropě! Princ Harry vycestoval do Německa a navzdory všem spekulacím o krizi se k němu připojila i jeho žena Meghan. A pozorní sledující ihned zaregistrovali, že si na zápěstí přicvakla hodinky Cartier, které patřily princezně Dianě. Šperků po matce svého muže má ale vícero.

Článek

Vévodkyně ze Sussexu je ve Spojeném království tak trochu persona non grata a od loňského pohřbu královny Alžběty II., zítra to bude přesně rok, se zdržuje v Kalifornii. Právě tady se Sussexové usadili a vychovávají tu své dvě děti, čtyřletého Archieho a dvouletou Lilibet. A ačkoli se spekuluje o tom, že je jejich manželství v krizi, pár se navenek tváří spokojeně. Harry se minulý týden zúčastnil zahájení cen Invictus Games, sportovní akce pro zraněné nebo nemocné příslušníky armády, kterou v roce 2014 sám zakládal. A ačkoli na samém startu Meghan nestála po jeho boku, do německého Düsseldorfu přeci jen dorazila. S dobrou náladou a hodinkami, které nosívala Diana.

Hodinky Tank Française od Cartier

Dianiny ikonické hodinky Cartier ve žlutém zlatě si podle jejího bývalého královského komorníka Paula Burella prý původně nechal William. Harry měl po mamince její safírový zásnubní prsten. Když se ale jeho starší bratr chystal v roce 2010 požádat o ruku svou vyvolenou Kate, šperky si prohodili. Hodinky pak Harry věnoval své ženě, Meghan Markle, která s nimi byla na veřejnosti viděna už několikrát a na zápěstí si je připnula i minulý týden, kdy se objevila na Invictus Games.

Hodinky Cartier Diana nosila už v osmdesátých letech, kdy jí její otec, hrabě Spencer, věnoval model Tank Louis s koženým řemínkem. Po rozvodu v roce 1996 pak Diana odložila hodinky Patek Philippe, které jí daroval princ Charles, a vrátila se ke značce Cartier. Nejčastěji byla vídána s modelem Tank Française s kovovým náramkem, který v současnosti vlastní Meghan.

Perličkou je, že sama vévodkyně je fanynkou těchto hodinek – ještě před tím, než poznala prince Harryho, si pořídila stejný model, jen v kombinaci stříbra a zlata – a z druhé strany si na ně nechala vyrýt Od M. M. pro M. M. Hodinky, za které utratila téměř 200 000 korun, si koupila sama (proto ta čtyři M) a prohlásila, že je jednou věnuje své dceři.

Foto: Patrick van Katwijk / Tim Graham , Gettyimages.com

Meghan Markle s hodinkami za více než půl milionu korun, které patřily princezně DianěFoto: Patrick van Katwijk / Tim Graham , Gettyimages.com

Prsten s akvamarínem

Mezi oblíbené šperky princezny Diany patřil 13karátový prsten s akvamarínem a malými diamanty z každé strany, jehož hodnota se blíží dvěma milionům korun. Prsten vyrobila v roce 1996 značka Asprey z akvamarínu, který princezně darovala její blízká kamarádka Lucia Flecha de Lima.

Ta se s princeznou seznámila už coby žena brazilského velvyslance a sblížit se měly v roce 1991, kdy Charles s Dianou navštívili Brazílii. Z žen se staly důvěrné přítelkyně a právě Lucia byla Dianě obrovskou oporou během rozvodu, který se časově shoduje s výrobou prstenu. Akvamarínový šperk měl vyplnit uvolněné místo na princeznině prstě.

Foto: Tim Graham, Profimedia.cz, Gettyimages.com

Prsten s akvamarínem měla Meghan ve společnosti už několikrát (fotka je z loňského roku) a nezapomněla na něj ani ve svůj svatební den. Diana ho začala nosit v roce 1996, kdy se rozvedla s princem CharlesemFoto: Tim Graham, Profimedia.cz, Gettyimages.com

Diamantový náramek Cartier

Meghan Markle má ve své šperkovnici po Dianě i diamantový náramek Cartier. Jde o takzvaný tenisový náramek, který se skládá z jedné řady diamantů nebo jiných drahokamů, ty mají stejnou velikost a barvu. A jak přišel ke svému jménu? Legenda říká, že se tento pojem uchytil v roce 1978, kdy na US Open hráčka Chris Evert ztratila svůj diamantový náramek.

Uprostřed hry se jí rozepl, spadl na kurt a hra se musela na chvíli přerušit. Náramek byl nakonec zachráněn a nový módní pojem byl na světě. O tom, kde se vzal náramek Cartier ve sbírce princezny Diany, se neví, faktem ale je, že s ním obrazila několik společenských akcí v roce 1997, tedy krátce před svou tragickou smrtí. A v současnosti ho nosí Meghan, která si ho vzala i na ostře sledovaný rozhovor s Oprah Winfrey.

Foto: Dia Dipasupil / Tim Graham, Gettyimages.com

Dvě dámy v červeném a jeden a ten samý náramek CartierFoto: Dia Dipasupil / Tim Graham, Gettyimages.com

Náušnice s motýlky

Motýlkové náušnice, vyrobené ze zlata, diamantů a tmavě modrých drahokamů, nosila princezna Diana v osmdesátých letech, a i ty se po její smrti dostaly k jejímu mladšímu synovi. Když je měla princezna poprvé na veřejnosti, byly Harrymu sotva dva roky, a symbolické je, že jsme si je mohli po dlouhé době prohlédnout na vévodkyni Meghan jen den poté, co pár oznámil, že čeká narození prvního potomka.

Foto: Samir Hussein / Tim Graham, Gettyimages.com

Náušnice ve tvaru motýlků si Meghan vzala krátce po oznámení svého prvního těhotenstvíFoto: Samir Hussein / Tim Graham, Gettyimages.com

Otevřený náramek s drahokamy

Vévodkyně Meghan s oblibou nosí i otevřený zlatý náramek s diamanty a onyxem, který patřil princezně Dianě. Navíc ho podobně jako tchyně, kterou nikdy nemohla poznat, kombinuje s další řadou náramků. Meghan si ho poprvé vzala na oficiální cestu po Austrálii v roce 2018, luxusní náramek ale nosí dodnes.

Na veřejnosti se s ním ukázala v loňském roce, kdy s Harrym přebírali ocenění na NAACP Image Awards za zásluhy v oblasti rasové a sociální spravedlnosti. Pomáhat znevýhodněným bylo důležité i pro princeznu Dianu, která je níže vyfocena při návštěvě centra pro seniory v roce 1990.

Foto: Max Mumby / John Shelley , Gettyimages.com

K náramku po princezně Dianě se vévodkyně ráda vracíFoto: Max Mumby / John Shelley , Gettyimages.com

Načítám