Hlavní obsah

Módní svět se vrací ke stříbru! Tenhle kov nesluší jen šperkům, ale i kabelkám a botám

Foto: Edward Berthelot , Gettyimages.com

Foto: Edward Berthelot , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v posledních letech se na první příčce popularity drželo zlato, teď se karta obrátila. Nejmódnějším kovem současnosti je stříbro. A nenosí se jen v podobě šperků, ale i na kabelkách, botách nebo oblečení.

Článek

Nadvláda zlaté je oficiálně u konce. Samozřejmě to neznamená, že byste se tohoto kovu musely zbavovat, z hlediska trendů ho ale momentálně válcuje stříbro. A nejspíš v tom hraje roli nostalgie – vždyť jsme měly tolik let na to, aby se nám po něm začalo stýskat.

Jak na stříbrný trend?

Šperkovnice holek, které milují módu, prošly velkou proměnou. Stále víc se plní stříbrem, a to zejména poctivými, masivnějšími kousky. Trendy kov se ale samozřejmě využívá i jinak. V rámci stříbrné horečky se začaly nosit metalické kalhoty, sukně i bundy – a všechno jsou to velmi výrazné kousky, které skvěle fungují, pokud si s nimi máte chuť hrát.

Variantu, s níž se pracuje přece jen snáz, představují kabelky a boty. A rozhodně je nemusíte nosit současně. Stříbrné boty jsou skvělá stylová tečka za outfitem a možná vás překvapí, jak jsou variabilní! Tenhle kov si totiž rozumí téměř s každým barevným odstínem, a dá se tak dobře zakomponovat jak do večerního modelu, ve kterém hraje hlavní roli černá, tak i do barevnějšího jarního outfitu. A podobně jsou na tom i kabelky, jež si můžete pořídit v nejrůznějších stylech.

Foto: Christian Vierig, Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Módní influencerka Emili Sindlev přibrala stříbrnou kabelku k zeleným šatů, Caro Daur zase kovem ozvláštnila černý večírkový outfitFoto: Christian Vierig, Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Daniel Zuchnik, Raimonda Kulikauskiene, Gettyimages.com

Darja Barannik stříbrné otevřela šatník dokořán, Carmen Kroll zase sází na metalické botyFoto: Daniel Zuchnik, Raimonda Kulikauskiene, Gettyimages.com

Od sukně až po šperky

Pokud vás na stříbrnou nemusíme déle lákat, prohlédněte si kousky, které si můžete v rámci současného trendu pořídit. Hodláte-li shánět přímo oblečení ve stříbrném odstínu, buďte náročné a dejte pozor, aby nepůsobilo lacině. A týká se to samozřejmě i kabelek a bot.

Co vás z dlouhodobého hlediska určitě neomrzí, jsou stříbrné šperky. Stále se nosí masivnější řetězové náhrdelníky, na večer si ale můžete pořídit i kousek zdobený štrasem. Trendy jsou nakloněné oběma variantám. Mezi našimi tipy najdete i nadčasové šperky s nevšedním designem, které zaujmou především minimalistky.

Načítám