Hlavní obsah

Minimalistické šperky si zamilujete. Jsou trendy a navíc se hodí ke všem outfitům

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý den je potřeba udělat celou řadu rozhodnutí. A když budete mít po ruce ty správné šperky, můžete si alespoň jedno (módní) dilema ušetřit. Doplňky v minimalistickém stylu se totiž dají bez obav přidat k naprosté většině outfitů. Na jaké náhrdelníky, náušnice i prstýnky se dá stoprocentně spolehnout?

Článek

Když opustíte dům bez doplňků, svět se točit nepřestane. Jestli ale stojíte o kompletní outfit, tenhle krok nepřeskakujte. Nemusíte se přitom nutit do žádných super výrazných kusů nebo vyplenit polovinu šperkovnice. Stačí sáhnout po krásných náušnicích, náramku nebo čemkoli, co vám udělá radost.

Proč vsadit na jednoduchost

Síla minimalistických šperků spočívá v jejich nekomplikovanosti a schopnosti porozumět si s každou módní sestavou. Mít ve sbírce pár klasických kousků se rozhodně vyplatí a dvojnásob to platí dnes, kdy módním světem rezonuje trend quiet luxury neboli diskrétního luxusu. Zatímco s výraznými šperky musíte nakládat opatrně, minimalistické můžete použít bez většího plánování.

Minimalistické doplňky lze samozřejmě nosit sólo, zároveň se ale dají snadno kombinovat mezi sebou, což je jejich další velká výhoda. Častou otázkou, která u šperků padá, je, jestli se dají kombinovat jednotlivé kovy. Ano, dají, jde ale o disciplínu, která není určená pro všechny. Pokud z takového míchání nemáte dobrý pocit, klidně zůstaňte jen u jednoho druhu, respektive barvy, a zkuste k němu přimíchat třeba trendy perly.

25 šperků v minimalistickém stylu

V módním výběru níže najdete spoustu decentních šperků, minimalismus však není synonymum pro nenápadnost. Do téhle sekce spadají i doplňky, které jsou sice výrazné, ale zároveň stylově jednoduché. Co se týče aktuálních trendů, in zůstávají řetězy a řetízky, které opravdu můžete přidat ke všemu myslitelnému oblečení, nosí se ale i strohé šperky, jež vynikají nepravidelným tvarem. Oblíbené zůstávají také perly – a už dávno nepatří jen k hyperelegantním outfitům.

Než se pustíte do prohlížení jednotlivých šperků, dáme vám ještě jednu radu. Ačkoli nechceme plašit tři měsíce dopředu, Vánoce se blíží a tady se to hodí: Jestli si vyberete dražší kousek, za který se vám momentálně nechce utrácet, začněte psát dopis pro Ježíška. Jen ho nezapomeňte dát zavčas za okno!

Načítám