Hlavní obsah

Velkolepý pražský týden módy startuje: VIP akce plná přehlídek, talentů a celebrit

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý, kdo se v Česku alespoň trochu zajímá o módní branži, tuší, jaký velkolepý týden čeká na mladé návrháře, celebrity, influencery a znalce. V pátek večer startuje Mercedes-Benz Prague Fashion Week.

Článek

Pražský týden módy, to je velká módní událost, která vznikla v roce 2010 a dnes už má mezinárodní přesah. Celou akci letos zahájí uvítací party v pátek 14. dubna večer a program poběží po celý další týden.

Co módní nadšence čeká? Velkolepé přehlídky i doprovodný program, který se koná po celé Praze. Hlavní molo bude v prostorách velké sázkové haly Chuchle Arena Praha a představí se zde jak mladé talenty a začínající návrháři, tak renomovaná jména, která u nás i na Slovensku působí řadu let. Pokud vás tedy zajímají aktuální novinky i neotřelé nadějné práce studentů oděvního designu, neměli byste si tuto událost nechat ujít. Představujeme vám pár jmen a značek, jež se Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku 2023 zúčastní.

Michael Kováčik

Známý slovenský návrhář, který žije a pracuje v Praze, začínal jako stylista a letos slaví deset let od založení své značky. Jeho elegantní minimalistické modely z jubilejní podzimní a zimní kolekce nazvané YEAR X vynese v sobotu večer i známá modelka Aneta Vignerová, se kterou už řadu let spolupracuje. Modely jsou označené červeným X a podobný „signature prvek“ se neobjeví v žádné další kolekci, což z nich vytvoří sběratelské kousky. Zájemci si je budou moci ihned po show prohlédnout či zakoupit v pražském butiku Obsession Concept Store.

Foto: Profimedia.cz

Modely, které Michael Kováčik představil na loňském týdnu módy.Foto: Profimedia.cz

Denisa Dovalová

Oděvní návrhářka pracující pod značkou Denisa Dovala není na pražském týdnu módy žádná začátečnice – renomovaných přehlídek nejen u nás, ale i v zahraničí se účastní celkem pravidelně. V roce 2014 získala první cenu v designerské soutěži Talent Black Card, kterou pořádal Unique Prague Fashion Week, a o rok později založila svou značku. Praxi získala v ateliéru designu oděvu na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně i v ateliéru známé holandské návrhářky Iris van Herpen, která je členkou pařížského syndikátu Haute Couture.

Foto: Profimedia.cz

Značka Denisa Dovala se vyznačuje ojedinělými modely, které často připomínají umělecká díla.Foto: Profimedia.cz

Božidara Richterová

Jestli někdo u nás umí pletenou módu, pak je to tato návrhářka: pracuje s nejkvalitnější vlnou a vystupuje pod značkou Bozidara. Její ručně pletené kašmírové i alpakové svetry a roláky nejrůznějších barev i oversized střihů se s velkým úspěchem prodávají po celém světě. Řemeslo ji naučila babička z Moravy a ona se mu věnuje naplno. Na týdnu módy představí novou kolekci, která je inspirovaná filmem 60. let.

Foto: Bozidara

Pletená móda Božidary Richterové je plná ručních kousků z nejkvalitnější vlny.Foto: Bozidara

Boris Kráľ

Tento velmi talentovaný profesionální krejčí šije nejen pro módní návrháře, ale založil si i svou vlastní značku. Svůj první návrhářský úspěch slavil v roce 2019, kdy mu bylo 21 let: na pražském týdnu módy vyhrál soutěž Van Graaf Junior Talent a díky tomu mohl své modely prezentovat na této akci hned dvě sezony po sobě. Když šije své návrhy na míru, neexistuje pro něj prý konfekční velikost, ale jen rozměry konkrétní klientky.

Foto: Profimedia.cz

Boris Kráľ spolupracoval na fashion weeku také se známou návrhářkou Vandou Janda (vpravo).Foto: Profimedia.cz

Načítám