Hlavní obsah

Zahoďte svršky, letos stačí jen lepenka aneb Když na návrháře Joela Alvareze přijde jaro

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínáte na pohádku O princezně Koloběžce, která přijela oblečená-neoblečená? Tímto označením by se dala popsat nejodvážnější letošní módní přehlídka newyorského týdne módy od návrháře Joela Alvareze. Své modelky oblékl jen do lepicí pásky, na které si postavil celou kariéru.

Článek

Americký designér Joel Alvarez zaujal na newyorském týdnu módy s pravděpodobně nejodvážnější prezentací. Nemůžeme mu vytknout, že by podporoval opulentní módu, kterou si mohou dovolit jen ti nejbohatší z nás, protože návrhář vsadil na nízkonákladovou lepicí pásku. Tou ozdobil (ani nelze napsat do ní oblékl) své modelky a dekorativně jim zakryl jen ta nejintimnější místa.

Některé módní přehlídky mohou přinést odvážné styly, ale dnes už není nic neobvyklého, že modelky ukazují téměř všechno. Nicméně Joel Alvarez posunul hranice ještě dále tím, že modelky nenosily žádný textil, pouze pásku. Jeho energická podzimní kolekce 2024 (škoda, že nestihl jarní sezonu, protože na podzim bude návrhář s příchodem nízkých teplot bojovat s možnými problémy s lepenkou na ženském těle) na New York Fashion Weeku, kterou představil prostřednictvím Art Hearts Fashion, nebyla pro slabé povahy. Designové modely v odstínech černé, zelené a růžové byly vytvořeny výhradně z lepicí pásky, kterou Alvarez aplikoval přímo na tělo a to před očima diváků na přehlídkovém mole.

Modelky různých tvarů a velikostí odhalily nahou kůži, pásky však zakrývaly jejich intimní partie a zároveň zdůrazňovaly jejich přednosti. Některé části pásky byly nalepeny do orientálních vzorů, jiné návrhy připomínaly body a sady spodního prádla inspirované bondáží. Alvarez s tímto jedinečným konceptem zavítal do 42 zemí a spolupracoval s mnoha časopisy, včetně Maxima a Playboye.

Výhoda nízké ceny

I když je móda Joela Alvareze více než odvážná, není v našich končinách tak neznámá. Nejedna celebrita se na svých sociálních sítích prezentuje zázračnými lepicími páskami, které kouzelně omladí poprsí. Také nalepovací podprsenky do večerních šatů nejsou žádným tajemstvím a daleko nemají ani průhledná ramínka či neviditelné silonky. Lepicí pásky ale zatím stále šokují. Pokud byste však našly odvahu, na Alvarezově webových stránkách si je můžete pořídit relativně za pár korun, od 239 Kč. Tím se posouvají mezi nejlevnější položky na seznamu „hanbaté“ módy.

Načítám