Hlavní obsah

Jak obléknout postavu s křivkami? Inspirujte se u nejslavnější plus size modelky Ashley Graham

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Supermodelka Ashley Graham nám dává důležité lekce. A to nejen ty, které se týkají sebepřijetí, ale i módy. Pokud máte v hlavě dlouhý seznam kousků, jež si nemůžete dovolit obléknout, podívejte se, jak své křivky umí prodat tahle kráska.

Článek

Ashley Graham přepsala pravidla modelingu. Navzdory tomu, že nemá velikost XS, se stala jednou z nejúspěšnějších modelek současnosti, a vyšlapala tak cestu svým následovnicím. V oboru je Ashley Graham spoustu let, zlom ale přišel v roce 2016, kdy se stala první plus size modelkou na obálce magazínu Sports Illustrated. V roce 2020 se modelce a jejímu manželovi, Justinu Ervinovi, narodil první syn, v roce 2022 pak následovali další dva chlapci, dvojčata.

Říkejte si, že se máte rády, vzkazuje modelka

Dnes je Ashley Graham zpátky v pracovním procesu. Nechyběla na týdnech módy, fotí kampaně a dál kolem sebe šíří myšlenku body positivity, ke které si i ona musela dojít. V rozhovoru pro Vogue prozradila, že když jí bylo sedmnáct let, máma jí poradila, aby začala s afirmacemi. „Věřte, že vím, jak je snadné se podceňovat, říkat si, že nejsem dost hubená, dost dobrá, dost sexy nebo že nemám postavu bez chybičky, a tím pádem nemůžu nosit tílka a plavky. Také jsem si tím prošla,“ přiznává modelka a radí: „Nenechte tyhle myšlenky, aby vám bránily užívat si života naplno, a denně si opakujte, že se máte rády.“ Být v míru se svou postavou, jakkoli zrovna vypadá, přitom není v rozporu s tím, že na sobě chcete makat nebo cokoli vylepšit.

Ashley Graham a její módní triky

Modelka se v oboru pohybuje spoustu let, a móda je tak přirozenou součástí jejího života. Dobře ví, co je zrovna trendy, mnohem důležitější ale je, že umí skvěle pracovat se svou postavou a proporcemi. Ačkoli v poslední době podlehla všudypřítomnému trendu širokých kalhot, když vyráží do společnosti, dává přednost šatům a sukním, které kopírují její křivky. Nebojí se přitom krátkých délek, výrazných barev a ani průsvitných materiálů, jež umí skvěle kombinovat. Pokud se chcete stylem plus size modelky inspirovat, prohlédněte si její looky z poslední doby a osvojte si její oblíbené módní triky. Jak to Ashley Graham dělá, že vypadá tak skvěle?

1. Své křivky neschovává

Ashley Graham potvrzuje, že hra na schovávanou nefunguje. Postavě s plnými křivkami příliš volné siluety, nejsou-li chytře vykompenzované, můžou naopak uškodit. Zkuste se také nesoustředit čistě jen na zeštíhlení postavy, ale raději se zaměřte na střihy, které sedí vašemu typu postavy. Pokud v této problematice stále tápete, podívejte se, jak vybrat dokonale padnoucí šaty, džíny nebo sukni.

2. Nebojí se experimentovat

Je fajn vědět, co vám sluší a jaké kousky jsou pro vás jako stvořené. Pokud ale nikdy nevykročíte ze své komfortní zóny, bude to po čase trochu nuda. Nejen pro vaše okolí, ale především pro vás. Ashley Graham v posledním roce začala nosit populární baggy džíny, aby ale vyvážila jejich objem, obléká k nim vypasovanější vršky. Nový trend si tak přizpůsobila k obrazu svému. Do svého šatníku také ráda přimíchává výrazné a zábavné kousky.

3. Nepodceňuje spodní prádlo

Než se začnete pouštět do nákupu nových kousků, ujistěte se, že máte v zásobě kvalitní a dobře padnoucí spodní prádlo. Nebojte se sáhnout po vyšších kalhotkách v případě, že chcete bříško trochu stáhnout, nebo rovnou po body. Jak přitom připomíná stylistka Irena Vokrojová v tipech o zeštíhlování postavy, na každý den nemusíte volit to extra pevné, ve kterém se stěží nadechnete.

Načítám