Hlavní obsah

Ta pravá čeká na každou z vás. Jak objevit sukni, která bude svědčit vašim proporcím?

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Reklama

Máte pocit, že vám to spolu tak úplně neklape? Možná jen saháte po stále stejných střizích, které nehrají ve prospěch vaší postavy. A rozumět svým proporcím je více než polovina úspěchu. Jak tedy vybrat dokonale padnoucí sukni?

Článek

Zatímco některým ženám sluší devět sukní z deseti, jiné mají skóre úplně opačné. Jestli s výběrem tohoto populárního letního kousku bojujete a nahodilé zkoušení sukní se vám nevyplácí, začněte přemýšlet strategicky.

Krokem číslo jedna je znalost své postavy. Podle problematických partií nebo míst, na kterých máte tendence primárně přibírat, zjistíte, jaký typ postavy máte. A podle toho budete vybírat sukni. Která se hodí právě vám?

1. Přesýpací hodiny

Máte souměrnou postavu bez jakýchkoli výraznějších disproporcí? Pak si můžete užívat luxus nejširšího výběru sukní. Lichotit vám budou opravdu nejrůznější typy včetně nemilosrdných saténových modelů a problém nebudete mít ani s plisováním nebo klasickou minisukní. Vršky zakasávejte vždy do sukně tak, aby vynikl váš štíhlý pas, a směle se pusťte i do výrazných potisků nebo barev.

Foto: Archiv firem

Zleva: Na-Kd, 1260 Kč. Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 599 Kč. H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Esprit, 2799 Kč. Vero Moda, 899 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

2. Hruška

Silueta se širšími boky a stehny je na sukně i šaty dokonale stavěná. Hrušky mívají poměrně ploché břicho, díky kterému jim lichotí i upnutější střihy. Pokud do této škatulky spadáte také, klidně své křivky ukažte v pouzdrové sukni nebo alespoň ve splývavé, která kopíruje siluetu (a do této kategorie patří i lichotivé zavinovací sukně). Chcete-li proporce víc vyrovnat, můžete zvolit střih do mírného áčka.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč. Zizzi, 1590 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zoot lab., 579 Kč, prodává Zoot. Orsay, 649 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 899 Kč. Lollys Laundry, 1929 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

3. Jablko

Vaši problematickou zónu pasu vyvažují štíhlé nohy, na které slýcháte samé komplimenty. Jablkům sluší kratší sukně, které jsou chytře střižené tak, aby nezdůrazňovaly větší bříško. Může to být mírné áčko nebo kousky z pevnějšího materiálu (ano, i z denimu), které jsou vůči nedostatkům milosrdnější. Stejně funguje i efektní uzel na boku, který opět zabrání látce, aby byla v oblasti pasu příliš hladká. Toužíte-li po sukních delších, vsaďte na rozparky, které přesunou pozornost přesně tam, kam potřebujete.

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 799 Kč. Zara, 1199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 699 Kč. Mango, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: C&A, 350 Kč. Pieces, 760 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

4. Obrácený trojúhelník

Širší ramena a mohutnější trup u vás doplňuje útlý pas, nevýrazné boky a štíhlé nohy. Ano, určitě si můžete pořídit vypasovanou pouzdrovou sukni, pokud ale chcete proporce těla víc vyrovnat, zkuste to trochu jinak. Se super úzkou sukní totiž bude ještě zřejmější, že máte horní polovinu těla mohutnější. Pro dokonalý balanc skvěle poslouží sukně do áčka, která do spodní části těla přidá objem. Dobře fungují kratší délky sukní a stejně tak barevné kousky, které umějí poutat pozornost.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 599 Kč. C&A, 620 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1199 Kč. King Louie, 1499 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lee, 1699 Kč, prodává Answear. Dorothy Perkins, 1079 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

5. Obdélník

Chlapecká postava bez znatelných křivek potřebuje zjemnit. Jestliže tento popis odpovídá vaší siluetě, nanoste si do kabinky sukně do áčka nebo jakékoli kousky s rozparky, uzly, řasením a žabičkováním. Nebojte se potisků, barev ani zdobných materiálů, kterých si můžete užívat naplno. Obdélník se automaticky nerovná drobné postavě, takže jestli se bojíte, že by vám podobné kousky opticky přidaly, vsaďte na klasický zavinovací střih nebo jednoduchou sukni s rozparkem. Oba typy dokážou podtrhnout ženskou siluetu, aniž by vás jakkoli rozšířily.

Foto: Archiv firem

Zleva: Esprit, 2599 Kč. H&M, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 499 Kč. Esprit, 1499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Rich & Royal, prodává Zalando, 2880 Kč. S.Oliver, 2499 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám