Hlavní obsah

Košile s proužky jsou módní klasika. Sluší kalhotám i sukním a nepřidávají kila ani roky. Naopak!

Foto: Christian Vierig - GettyImages.com

Foto: Christian Vierig - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud ji ubytujete ve svém šatníku, nemusíte se bát, že by byla bez práce. Košile je největší módní klasika a platí to i pro kousky, které zdobí proužky. Proč se vyplatí nevsázet jen na bílý exemplář, s čím vším se dá pruhovaný kousek kombinovat a kam si pro něj můžete zajít?

Článek

Košile se těší pověsti super módního kousku, který je prověřený generacemi. Bílá se častokrát tituluje jako must have kousek, do šatníku se ale vyplatí přidat i variantu s proužky. A je úplně jedno, kterým jdou směrem, jestli jsou tenké, nebo širší a jaké mají barevné provedení…

K čemu se hodí dámská košile

Nechceme bílé košili ubírat kredit, ale v některých případech se opravdu vyplatí dát přednost modelu s proužky. Například v situaci, kdy vršek doplňujete jednoduchým, až strohým spodním dílem, a přitom se nemůžete zbavit pocitu, že to nějak není ono… A právě proužek na košili dodá outfitu to „něco“ navíc.

Klasické košile evokují pánský styl, a proto se skvěle hodí ke kalhotám všech možných typů. Nejčastěji je doprovázejí džíny (pěkně vyniknou i ve společnosti světlých modelů), velmi dobře ale vypadají také kombinace s klasickými kalhotami do pasu.

Foto: Christian Vierig, Kirstin Sinclair - GettyImages.com

Kalhoty plus košile? Na tomhle spojení není co zkazit. Vršek se skvěle hodí také pod sako, které může být i ve výraznější barvěFoto: Christian Vierig, Kirstin Sinclair - GettyImages.com

Foto: Edward Berthelot, Jeremy Moeller - GettyImages.com

Proužkovaná košile je jako stvořená k džínám. Pohrát si můžete se zapínáním, případně pod ni přidejte tílko nebo bodyFoto: Edward Berthelot, Jeremy Moeller - GettyImages.com

Foto: Kirstin Sinclair, Christian Vierig - GettyImages.com

Zapomínat byste neměly ani na sukně. Košili s dlouhým rukávem můžete bez obav přidat ke každé mini, za zkoušku ale stojí i spojení s delšími modely. A jestli ji zastrčit, nebo nechat volně přes? Záleží na celkovém stylingu a vaší náladěFoto: Kirstin Sinclair, Christian Vierig - GettyImages.com

Nejstylovější proužkované košile

Jsou proužkované košile vaše „mezera v šatníku“ a hodláte ji doplnit? Pak si promyslete, jestli víc upotřebíte bleděmodrou klasiku, nebo spíš model, na kterém se bílé proužky střídají se zelenými nebo třeba růžovými. Barevné vršky se budou hodit především milovnicím denimu, skvěle ale zapadnou i do světlejších kombinací, které jim dávají vyniknout.

Máte-li rády košile ve stylu oversized, nebojte se při nákupech nakouknout i do pánské sekce. Stejně tak si samozřejmě můžete vypůjčit kousek od partnera, dostanete-li svolení.

  • A jak je to s módním mýtem, že proužky rozšiřují? U košilí se ničeho podobného bát nemusíte. Většina pruhů směřuje vertikálně a navíc: Důležitější než samotný směr vzorů je střih daného kousku a také jeho materiál. Pokud vás to neuklidnilo, vyzkoušejte si košile, kde jsou proužky užší a co nejméně kontrastní (to se týká především klasické verze v kombinaci bleděmodré a bílé).

Načítám