Hlavní obsah

20 nejlepších módních tipů ze slev: Ulovte košili za dvě stovky nebo svetr za tři

Foto: Jeremy Moeller - GettyImages.com

Foto: Jeremy Moeller - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci léta se těžko hledá něco pozitivního, světlou výjimkou, kterou nám určitě odkývají všichni milovníci módy, jsou ale sezonní slevy. Pokud na tenhle pojem slyšíte, nákupy neodkládejte a na lov vyrazte co nejdříve. Nasměrovat nebo alespoň inspirovat se můžete nechat následující top dvacítkou módních kousků.

Článek

Optimisticky věříme, že se letní teploty ještě alespoň na chvilku vrátí, s čím se ale musíme rozloučit v nejbližších dnech, jsou stávající módní kolekce. Oblečení a doplňky, které byly navrženy na sezonu jaro/léto musí ze skladů, aby uvolnily místo podzimu, a právě to je ideální čas, kdy si můžete za výhodných podmínek doplnit šatník.

Do čeho se vyplatí investovat?

Říkáte si, proč nakupovat v letních kolekcích, když se pomalu chýlí ke konci? Protože v nich rozhodně nenajdete jen tílka, šaty na ramínka a šortky. Sezonní slevy se týkají celého segmentu jaro/léto a v kolekcích se tak objevují i kalhoty, svetry, košile, a dokonce i lehké bundy. A právě to jsou kousky, na které dostanete chuť hned v září. Tak proč si nekoupit proužkovanou košili z předchozí kolekce za dvě stovky (jednu takovou najdete mezi našimi tipy), když bude stát za měsíc obdobná čtyřikrát tolik?

Pokud se chystáte vyrazit za slevami (případně se k nim proklikat, jako jsme to udělali my), myslete na to, že byste tuhle disciplínu neměli pojímat jako hon za co možná nejlevnějšími kousky. Podobnou hru si lépe zahrajete v second handu.

Ačkoli může být oblečení za cenu lístku do kina lákavé, ve slevách se vyplatí cílit také na kvalitní kousky, které byly před přeškrtnutím původní ceny dražší. Za takové položky pak ve výprodeji zaplatíte podobnou cenu, jako jste zvyklí, tentokrát ale získáte módní přírůstek, který má lepší materiál nebo i střihové provedení.

20 nejlepších kousků ze slev

Než s daným kouskem zamíříte k pokladně, zkuste si také představit, jestli zapadne do vaší podzimní sbírky. Tento předpoklad přitom nesplňují jen kousky s dlouhými rukávy a nohavicemi. Dobrým příkladem jsou například trendy vesty, které můžete v září obléknout pod saka nebo přes jednoduché bílé košile. Nezapomínejte také na barvy, kterých se ani s nástupem chladnějších dnů nemusíte vzdát. Pokud si vyberete například pevnější kalhoty ve výrazném odstínu, snadno je „zazimujete“ pomocí hřejivého svetru. A když jsme u pletenin, obrovským trendem zůstávají lehké děrované svetříky, které teď unosíte samostatně a později se sakem přes.

Načítám