Hlavní obsah

Pohodlnou módu střídá diskrétní luxus: Základem je pánská košile, vesta a cigaretové kalhoty

Foto: Edward Berthelot - GettyImages.com

Foto: Edward Berthelot - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minimalismus, který má něco navíc. Trend „quiet luxury“ hýbe módním světem a především oslovuje generaci Z. Může ale dost dobře oslovit i další, protože jeho definicí by mohla být nadčasovost. Jak dodat prvky diskrétního luxusu vašemu šatníku?

Článek

Estetika old money nebo quiet luxury hýbe módními trendy. O co jde? Je glamour, luxusní, klasická, velmi ženská a především nadčasová. Jde o styl, který bývá běžně spojován s bohatými lidmi, kteří mají vkus. Proč se dostává znovu do popředí? Možná proto, že kapsáčů, crop topů a volných teplákovek už bylo dost (ale pořád je budeme milovat pro jejich pohodlnost). Nejde o vyzdvihování životního stylu zbohatlíků, ale čistě jen o módní pojetí, které dává důraz na kvalitu oblečení a vytříbený vkus.

Jak dodat outfitu punc luxusu?

Klíčové je vybírat kousky, které mají kvalitní materiál, dobrý střih a nejsou křiklavých barev a ani s příliš divokými vzory. Slova „sportovní a pohodlí“ s tímto stylem příliš nekorespondují, zůstaňte proto v mantinelech elegantních kombinací. Velká loga nejsou v kurzu a v rámci tohoto trendu už vůbec ne.

Pokud se nebudete moci rozhodnout, zda přidat doplněk, raději si ho nedávejte. Vyváženost v rámci outfitu je totiž klíčová, pokud chcete následovat old money trend. Zářnou představitelkou tohoto stylu je modelka Rosie Huntington-Whiteley. Svoje módní kreace dává často na odiv na sociální sítě, takže její instagram je nevyčerpatelnou studnicí inspirace.

Módní wishlist

Jaké módní kousky jsou definicí tohoto diskrétního luxusu? Samozřejmě vám nesmí chybět sako, ať už klasické v pánském stylu, nebo to chanelovské. Pak jsou nutností cigaretové kalhoty, ideálně s puky, které jim dodávají na formálnosti. Letní trendy záležitostí jsou vesty, které do této estetiky skvěle zapadají. To samé platí pro bermudy, které zvolte na léto ideálně ve světlých barvách.

Outfity obecně laďte do neutrálních barev a klidně i pastelových, ale béžová, bílá a černá jsou tou nej volbou. A co boty? Spíš než na ploché vsaďte na blokové podpatky, které jsou pohodlnější než jehly, ale stále udrží outfit ve formálnějším stylu. Nicméně můžete obout i minimalistické bílé tenisky - například ke kalhotovému kostýmku. Investujete jen do kousků, které vám skvěle padnou a o kterých víte, že je můžete nosit několik sezon bez ohledu na trendy. I v tom je tento styl tak sympatický. Inspirujte se ve fotogalerii:

Co na to stylistka?

  • „Pokud chcete, aby outfit působil luxusněji, kouzlo tkví ve výběru správných bot a doplňků. Podpatky vždy přidají na ženskosti a naopak tenisky nebo mokasíny uberou. Podobně funguje víc malá kabelka než větší shopper nebo batoh. Outfit pozvednou výraznější šperky, šátky, klobouky nebo designové brýle. Jen pozor, abyste nezkombinovaly všechno naráz. Co naopak může dojem nejvíc zkazit, jsou obnošené věci. Pokud budete vypadat sebelépe, ale boty budou špinavé nebo sešlapané, je celá snaha k ničemu,” říká stylistka Irena Vokrojová.

Načítám