Hlavní obsah

Kožené sukně jsou trendy! Vybírejte podle postavy. Jablku sluší krátké áčko, hrušce pouzdrová s rozparkem

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když už jste na ně klikly, nejspíš s námi budete souhlasit. Kožené sukně mají něco do sebe! Nosí se celou řadu let a nevypadá to, že by se na tom mělo cokoli měnit. Pokud po nich pokukujete, přejděte k činům. Jak vybrat sukni, která padne vašim křivkám?

Článek

Kůže a koženka jsou díky své pevnosti specifické materiály a snadno se vám může stát, že vás zklame i osvědčený střih sukně. Zkrátka se chovají jinak než splývavá látka a potrápit mohou zejména ženy s disproporcemi (klid, v téhle kategorii nás je většina), ať už jsou to tzv. jablka se silnějším středem těla, nebo hrušky, které mají zase mohutnější spodní polovinu těla.

Jakmile ale zjistíte, co funguje právě pro váš typ postavy, budete mít představu, po kterých modelech sáhnout. A pokud byste chtěly rovnou nakupovat, můžete. Všechny sukně jsou z aktuálních kolekcí.

Postava typu přesýpací hodiny

Souměrná postava ve tvaru přesýpacích hodin se obléká nejsnáze. A není to jen útlým pasem, které její majitelky mívají, ale především tím, že nemají výraznější disproporce. Devízou téhle postavy je pas, a proto jí sluší všechny střihy, které ho zdůrazňují. Přesýpačkám svědčí kousky, z nichž je cítit ženskost, a zaměřit se mohou na klasické pouzdrové střihy, ale i kratší áčka, která sedí pevně v pase. Skvěle jim padnou také modely doplněné páskem nebo ty v zavinovacím stylu.

Postava typu jablko

Za problematickou partii je u jablka považován střed těla, majitelky téhle postavy ale zase mívají štíhlé nohy. Častokrát se proto uchylují ke kratším sukním, které jim vyloženě lichotí. Pokud se necítíte komfortně v sukních, pod kterými se vám rýsuje bříško, porozhlédněte se po kusech s chytrým střihem. Pomůže vám cokoli, co naruší hladkost materiálu – počítá se zavinování, překřížení, ale klidně i plisování, pokud není sukně příliš objemná. Dobrou strategií je také vybrat kratší sukni v áčkovém střihu, která se odtahuje od těla, a nedá tak vyniknout kritickým partiím. A zapomenout nesmíme na modely s elastickým pasem, v nichž se budete cítit maximálně komfortně.

Postava typu hruška

Pro hrušku jsou charakteristické širší boky a stehna, na rozdíl od jablek ale nemívají větší problémy se středem těla a pyšní se užším pasem. A toho je fajn využít. Hruškám obecně svědčí jen mírně áčkové sukně, v případě pevné kůže a koženky se ale vyplatí vyzkoušet spíše užší střihy kopírující postavu, případně pouzdrové. Vsadit můžete i na decentní rozparek, který umí nohy opticky protáhnout, nebo efekt zavinování, jenž přesune pozornost k pasu.

Postava typu obrácený trojúhelník

Ženy se širšími rameny a trupem mají postavu, která se směrem dolů zužuje, a nemají výrazně definovaný pas. Pokud se tento popis týká i vás, můžete absenci křivek nahnat áčkovou sukní, jež srovná proporce v horní a spodní partii těla, nebo zkuste pouzdrovou sukni s efektním rozparkem. Bát se nemusíte ani kousků sedících výše v pase.

Postava typu obdélník

Jako obdélník se definuje postava s rovnými tvary, která postrádá výraznější křivky. A bylo by chybou si pod touto škatulkou představovat jen droboučké ženy s velikostí XS nebo S. Typ postavy s konfekční velikostí nesouvisí. Všem obdélníkovým ženám prospějí střihy, které umí onu rovnost narušit, ať už to jsou ty zavinovací, překřížené nebo modely do výraznějšího áčka, jež si podle chuti můžete pořídit v různých délkách.

Načítám