Hlavní obsah

Proměna čtenářky Karin: Kadeřnici dala volnou ruku a nechala si radikálně zkrátit vlasy

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extrémně dlouhé a extrémně nezdravé. Tak své vlasy popsala čtenářka Karin, která se stala další účastnicí naší proměny. Kadeřnici dala volnou ruku a z výsledného účesu byla nadšená. Podobně jako z profesionálního líčení a stylingu.

Článek

Sympatická Slovenka Karin pracuje v Praze jako marketingová manažerka, a protože cítila, že potřebuje změnu, přihlásila se do naší čtenářské proměny. Těšila se nejen na nový účes, ale i líčení a módní rady.

Konečně zdravé a lesklé vlasy!

Kadeřnice Eliška Iľkaninová z pražského salonu Petry Měchurové s hodnocením čtenářky souhlasila. „Vlasy jsou opravdu hodně unavené a opticky těžké,“ zhodnotila diplomaticky profesionálka a rozhodla se pro výrazné zkrácení. Velký kus odstřihla a pustila se do detailní práce. Aby nová barva lépe chytla, vyčistila je nejprve s pomocí hloubkového šamponu Malibu C (s vitaminem C). „Skvěle pomáhá v případě, že jsou vlasy hodně zanešené. Tenhle produkt dokáže vlas otevřít a vytáhnout nežádoucí pigment,“ vysvětluje kadeřnice.

Po proceduře vlasy vyfoukala a pak je začala prosvětlovat a barvit. U hlavy nechala tmavší hnědou, v délkách prosvětlila a vlasy byly natónovány do mixu odstínů moka a popelavé. Výsledkem byla mnohem živější barva, která čtenářku rozzářila. A střih? Eliška Iľkaninová zvolila takzvaný square, který umí jemným vlasům dodat objem. V rámci finálního vlasového stylingu pak ještě vlasy natočila žehličkou do vln.

A jaká byla reakce čtenářky? „Dopadlo to nad očekávání skvěle! Po dlouhé době mám pocit, že mám opravdu zdravé vlasy a nějaký účes,“ komentovala účastnice proměnu.

Foto: Jakub Jurdič

Pěkný kus vlasů šel pryč. Poté se kadeřnice pustila do čištění s pomocí šamponu Malibu CFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kadeřnice prosvětlila délky a vlasy pak ještě tónovala. Střih vedla tak, aby byl výsledný účes objemnější Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vyfoukat, navlnit a je hotovo!Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Karin se radovala z pocitu zdravých a lesklých vlasů. Zkrácená délka jí prospěla, podobně jako tónování Foto: Jakub Jurdič

Soukromá lekce líčení

S novým účesem jsme Karin předali do rukou vizážistky Lindy Chudomelové. Poradila jí, aby nepoužívala na pleť jen pudr, a ukázala jí, o co lépe funguje lehký make-up. Upravila také obočí. V rámci lekce líčení si pak čtenářka vyzkoušela červenou rtěnku (ideální na nadcházející vánoční večírky) a linky, se kterými si sama nikdy nevěděla rady. „Z líčení jsem doslova nadšená a určitě si půjdu koupit make-up, slibuji,“ smála se Karin.

Foto: Jakub Jurdič

Vizážistka Linda čtenářce poradila, jak na linky, a nanesla jí červenou rtěnkuFoto: Jakub Jurdič

Do čeho ji stylistka oblékla?

Nakonec přišlo na řadu oblečení, které pro ni nachystala stylistka Irena Vokrojová. Karin nosí nejčastěji šaty nebo kombinaci dlouhých triček a legín. Stylistka jí ukázala, že to jde i jinak, a vybrala pro ni džíny.

Protože je vysoká, mívá s tímto artiklem problémy. „Džíny budu mít v šatníku po opravdu dlouhé době. Nemohla jsem najít žádné, které by mi padly, tyhle jsou perfektní,“ pochvalovala si čtenářka. Kromě outfitu s džínami se jí líbila i kombinace svetru a sukně a šatů doplněných sakem. „I pro to si zajdu do obchodu. Černé sako nutně potřebuju,“ okomentovala proměnu. Její outfity byly navíc doplněny krásnými šperky. Výsledné fotky můžete obdivovat ve fotogalerii.

Foto: Jakub Jurdič

Před a po. Čtenářka Karin byla ze své proměny nadšenáFoto: Jakub Jurdič

  • Vlasy - Eliška Iľkaninová, salon Petra Měchurová. Adresa: Králodvorská 1085/12, Praha – Staré Město, www.petramechurova.cz, Instagram @salonpetramechurova
  • Vizáž - Linda Chudomelová
  • Styling – Irena Vokrojová

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Načítám