Hlavní obsah

Nejlepší make-upy, které se hodí na léto: Jsou lehké, kryjí tak akorát a nedělají mapy

Foto: Karolína Holubová

Foto: Karolína Holubová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vylepšení pleti, které není vidět? Řeč je o dokonalém make-upu, který se přizpůsobí pleti a ani nevíte, že ho máte. Jaké produkty okouzlily nás i čtenářky v anketě?

Článek

Make-up je každodenní pomocník nejen pro sjednocení pleti, ale zároveň o ni i pečuje a chrání díky SPF faktoru před sluníčkem. Platí, že na den je vždy lepší vybírat tekutější a ne tolik krycí a hutné textury. Vybraly jsme make-upy, které krásně splynou s pletí, zamaskují to, co potřebujete, ale zůstanou viditelné třeba pihy. Místa, které potřebují větší krytí, se řeší korektorem. O které make-upy se s vámi musíme podělit, protože je v redakci milujeme?

Maybelline

Redaktorka Lucie:

Klasika všech klasik. Kdo nikdy nevyzkoušel Affinitone od Maybelline, ať se přihlásí. Jde o skvělý make-up na denní líčení. Je hydratační a vytvoří sametový efekt. Hodí se pro všechny typy pleti a vyhovuje mi především v zimních měsících – díky  hydrataci. Musím si vždy přepudrovat T-zónu, abych se tolik neleskla, ale jinak mi zářivý efekt, který pokožce dodá, vyhovuje. Navíc je pro mě cenově dostupný a mají ho snad v každé drogerii.

Foto: Archiv firmy

Hydratační make-up Maybelline Affinitone, 184 Kč (30 ml), prodává dm drogerieFoto: Archiv firmy

Annabelle Minerals

Redaktorka Pavla:

Mám hodně pih, a tak mi stačí pleť sjednotit jen tak lehce. Klasické make-upy příliš nepoužívám, jsou na mě hutné, když už, tak spíše BB krémy. V létě ale mažu obličej jen krémy s SPF 50 a zaměřené proti pigmentovým skvrnám, a protože mám trochu mastnější pleť a nerada se lesknu, jako vrchní vrstvu přidávám matující minerální make-up značky Annabelle Minerals. Působí a nanáší se jako pudr a pleť opravdu lehce sjednotí a zmatní. Mé snědší pleti vyhovuje odstín Golden Medium. V zimě pak přecházím na světlejší odstín Golden Light.

Foto: Archiv firmy

Minerální make-up Annabelle Minerals, 279 Kč (4 g)Foto: Archiv firmy

YSL

Šéfredaktorka Monika:

V poslední době jsem si nejvíc oblíbila klasiku od YSL Touché Éclat. Nezalézá mi do vrásek, kryje tak akorát, hezky mi sedí vybraný odstín, dobře se mi s ním pracuje a nepotřebuju ho moc. Přes den se navíc neslévá a nevytváří mapy. Většinou pak jen lehce přepudruju T-zónu a je hotovo. Je tedy dražší, ale vydrží mi dlouho a upřímně přiznávám, že ho lovím v různých slevových akcích. Jediný problém mívám u některých denních krémů (speciálně těch přírodních), kdy si spolu prostě nerozumí.

Foto: Archiv firmy

Dlouhotrvající make-up pro rozjasnění pleti Yves Saint Laurent Touche Éclat, 990 Kč (25 ml), prodává MarionnaudFoto: Archiv firmy

Chanel

Redaktorka Jana:

Dávám přednost lehoučkým produktům, které působí přirozeně, a přesto mají výdrž. A to vše splňuje Vitalumière od Chanelu. Nejraději ho nanáším navlhčeným beauty blenderem, se kterým se ještě lepe zapracuje. Dělá šťavnatou, vylepšenou pleť bez pocitu těžkosti. Make-up je podle mě produkt, do kterého se vyplatí investovat.

Foto: Archiv firmy

Ultra lehký make-up pro zářivou pleť Chanel Vitalumière Aqua, 1249 Kč (30 ml), prodává DouglasFoto: Archiv firmy

Lancôme 

Redaktorka Kateřina:

Make-up od Lancôme vyhovuje i smíšené pleti, sušší partie nevysušuje a na mastnějších se neleskne. Krásně pleť sjednotí bez pocitu masky a celkově ji rozjasní. Dala jsem na doporučení a používám ho několik let a už nikdy nechci jiný, naopak jsem ho doporučila i mamince (60 let) a jsme spokojené obě.

Foto: Archiv firmy

Rozjasňující make-up Lancôme Teint Miracle, 1410 Kč (30 ml), prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Nivea

Redaktorka Renata:

Mám mastnou pleť a hodně citlivou na nánosy čehokoli, tak používám jen lehké a pečující produkty ze sorty BB krémů. Zaujal mě ale i tento pečující make-up od Nivey. Stačí ho na pleť dát maličko, hezky se roztírá, pokožku příliš nezaplácne a hezky matuje. Vyhovuje mi také, že vůbec nijak nevoní.

Foto: Archiv firmy

Tónovací pečující krém Nivea Cellular Care & Color, 434 Kč (30 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

NYX

Redaktorka Lucie:

Nikdy jsem asi nezkoušela make-up, který by byl takto tekutý, ale díky tomu si mě získal. Můžete ho vrstvit, a tím si korigovat úroveň krytí. Splyne s pletí a zanechá šťavnatý, hydratovaný efekt. Nemáte pocit, že na sebe dáváte další mastnou vrstvu, ale jen lehký fluid. Díky kapátku si nadávkujete přesně tolik, kolik potřebujete. Nanesu si dvě kapky na hřbet ruky a prstem udělám tečky na obličeji a poté rozpracuju – zase prsty. Vypadá na pleti pěkně i za pár hodin, když se trochu zpotíte, a nedělá mapy.

Foto: Archiv firmy

Make-up pro různé úrovně krytí NYX Total Control Pro Drop, 385 Kč (13 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Vítězové Kosmetických hvězd 2021

Jeden tekutý a jeden cushion make-up, to jsou vítězové čtenářské ankety Kosmetických hvězd 2021. A přidáme i jeden tip od nás.

Na prvním místě se podle čtenářek umístil make-up od L’Oréal Paris True Match. Přizpůsobí se tónu pleti a pečuje o ni díky kyselině hyaluronové.

Druhé místo obsadil make-up v houbičce od Nivei. Rovněž poskytuje hydrataci a lehké krytí, a ještě má ochranný faktor 15 proti slunci.

Za naši redakci je jedničkou Giorgio Armani, má lehoučkou, hedvábnou texturu, která je na pleti neviditelná, ale udělá ji krásnější. Je středně krycí, takže zakryje, co je potřeba, ale nevytvoří masku.

Foto: Archiv firem

L'Oreal Paris, True Match Foundation, 369 Kč; Pečující tónovací krém v houbičce Nivea, Hyaluron Cellular Filler, 479 Kč; Giorgio Armani, Silk Foundation, 1860 Kč (30 ml)Foto: Archiv firem

Reklama

Načítám