Hlavní obsah

5 nejmódnějších džínů sezony: Na podzim budou in volné střihy a kapsy, ale i metalické odlesky

Foto: Edward Berthelot , Gettyimages.com

Foto: Edward Berthelot , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přiznat si, že pro ně máte slabost, není ostuda. Džíny patří k nejpopulárnějším módním položkám a nosí se bez ohledu na sezonu nebo rok, pokaždé ale převládají trochu jiné varianty. Jaké střihy, barvy nebo efekty se budou nosit v nadcházejících měsících?

Článek

Že jsou džíny nadčasové a v podstatě nevycházejí z módy, to ještě neznamená, že by se v jejich světě nic zajímavého nedělo. V každé sezoně jsou na vrcholu trochu jiné varianty, a pokud denimu fandíte, vyplatí se vám je minimálně znát.

Protože až si budete chtít odpočinout od svých oblíbených střihů, můžete si některé trendy kousky odnést do kabinky a vyzkoušet je. Které džíny se budou v nadcházející podzimní sezoně nejvíc nosit? Prohlédněte si nejzásadnější módní pětku.

1. Baggy džíny

Už před rokem jsme přinesly tipy, s čím baggy džíny kombinovat. A pokud jste už tento trend přijaly za svůj, můžete v něm směle pokračovat. Příjemné kalhoty s volnějšími nohavicemi, které jemně padají na boky, budou totiž i nadále patřit k nejpopulárnějším střihům.

2. Extra tmavý denim

Dařit se bude i tmavému denimu a lze ho doporučit zvlášť ženám, které mají rády uhlazenější styl. Džínovina v temně modrém odstínu totiž nepůsobí tak ležérně jako světlé varianty a skvěle si rozumí i s nejrůznějšími halenkami nebo elegantními sáčky. V tmavém provedení najdete džíny nejrůznějších střihů, a pokud se vám stýská po slimkách, které jsou v posledních sezonách tak trochu na druhé koleji, klidně si pořiďte právě je.

3. Džíny s kapsami

Cargo kalhoty byly velkým hitem jara a kapsy plynule přeskočily i na denim. Cargo džíny nejsou kouskem pro všechny a své nositelky si budou hledat především mezi mladší generací. Pokud se vám ale líbí, určitě je zkuste bez ohledu na věk. Jestli se ošíváte nad představou širokých, světle modrých kalhot, zkuste umírněnější variantu: užší střih v aktuálním tmavomodrém odstínu.

4. Straight džíny

Současný trend volnějších nohavic vám moc neříká, ale zároveň už ze sebe toužíte sundat slimky? Zkuste jít do rovného straight střihu. Rozhodně to není žádná z nouze ctnost, ale oblíbený módní hit. Do kalhot s rovnými nohavicemi se opravdu vyplatí investovat: je to střih, o jehož budoucnost se rozhodně nemusíte bát.

5. Metalické džíny

Čtete článek od začátku a u jednotlivých bodů si říkáte „Tohle všechno už znám a mám“? Pak vás poslední trend pravděpodobně překvapí. Na protest proti několik let převládajícímu minimalismu přišly do módy extra výrazné džíny s metalickým povrchem. Dostanete-li odvahu je vyzkoušet, vezměte je s sebou třeba na večírek, za bílého dne je pak můžete usměrnit například jednoduchou stylovou mikinou nebo svetrem.

Načítám