Hlavní obsah

Proměna čtenářky Lucky: Červená barva je pryč, nahradil ji výrazný zrzavý odstín

Foto: Jakub Jurdič

Před proměnouFoto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro třiatřicetiletou Lucku byla proměna velkým překvapením. Přihlášku za ni totiž poslala její mladší sestra. Chtěla, aby si maminka pětiletého chlapečka vynahradila těžké období, kterým prošla, a znovu se cítila sebevědomě a žensky.

Článek

Když byly synovi čtyři měsíce, rozpadl se Lucce vztah s jeho otcem a kromě péče o miminko musela řešit spoustu nepříjemností a samozřejmě i otázku nedostatku financí. Aby nemusela být závislá na pomoci rodiny, dodělala si pedagogické minimum a v synových dvou letech začala pracovat ve školce, kam ho přijali.

Veškerý čas tráví se svým synem, a tak ji o tři roky mladší sestra Míša přihlásila do proměny, aby měla chvíli pro sebe a užila si den, kdy se bude všechno točit jen kolem ní. A její reakce? Z akce své sestry byla Lucka překvapená, ale nadšená! Už delší dobu přemýšlela o nějaké změně, a tak na nabídku bez váhání kývla. Míša ji v tom navíc nenechala a na proměně jí dělala společnost.

Barvení zabralo 8 hodin

Když se Lucka potkala s kadeřníkem Kamilem Chovancem z pražského Red Salonu, rovnou jí řekl, že co se barvy týče, vidí ji jako Aňu Geislerovou. O tom, že by se stala zrzkou, už v minulosti uvažovala, ale kadeřnice ji v tomto nápadu nepodpořila. Roli v tom mohla hrát i přílišná náročnost – zbavit se červené a přejít na živou zrzavou trvalo přes osm hodin.

Aby se s vlasy, které byly doslova nasáklé červenými pigmenty, dalo pracovat, nejprve se kadeřník pustil do procesu hloubkového čištění s přípravkem Malibu C. Pak přišel časově nejnáročnější krok - vlasy bylo potřeba kompletně zesvětlit, čehož kadeřník dosáhl pomocí techniky Platinum Card. Jde o celoplošné zesvětlení, kdy se všechny vlasy pramínek po pramínku balí do fólie, a to trvá minimálně dvakrát déle než melír. Poté, co je fólie dole a vlasy se ošetří, přichází tónování, které dává vlasům finální odstín.

Co se týče stříhání, hned na začátku kadeřník vlasy zkrátil a po celém procesu barvení se věnoval důkladnějšímu střihu. Sestříhal zejména přední partie, aby účes dostal tvar a Lucce se celkově lépe upravoval.

A co na výsledek náročné vlasové proměny řekla Lucka? „Je to krásné! To jsem nezažila, aby se mi takhle poctivě někdo staral o vlasy. Jen si na tu barvu budu muset chvíli zvykat – opravdu září.“ A podobně to hodnotila i její sestra: „Mně se to moc líbí, sluší jí to. Rozhodně je obměněná,“ smála se.

Foto: Jakub Jurdič

Kadeřník nejprve vlasy zkrátil a poté se pustil do náročné techniky zesvětlování Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

V prvním kroku se vlasy zesvětlily a pak tónovaly do výsledné zrzavéFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Po hodinách strávených barvením se kadeřník pustil ještě do úpravy finálního střihu a v závěru vlasy vyfoukal přes kartáčFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kadeřník Lucku proměnil v zrzku Foto: Jakub Jurdič

Účes doplnilo lehké líčení

Příliš se nelíčí a její nový odstín vlasů je sám o sobě dost intenzivní, vizážistka Jana Zimandlová jí proto udělala jen lehký make-up, který podtrhl její rysy. Také jí poradila pár konturovacích fíglů a poté, co doladila pleť, začala s líčením očí. Stíny vybrala světlejší bronzové, tvářenku jemně korálovou a podobnou barvu použila i na rty. Decentní líčení mělo u Lucky úspěch a radovala se, jak jí to bude na následné večeři se sestrou slušet.

Foto: Jakub Jurdič

Vizážistka pro Lucku vytvořila jemné líčení, které podtrhlo její rysy Foto: Jakub Jurdič

Styling měl úspěch

Jako poslední se jí ujala stylistka Pavlína Kapicová, která si pro ni připravila několik kousků oblečení. Džíny šly stranou a Lucka si vyzkoušela šaty a sukně, s jejichž výběrem si nevěděla rady. „Pro plnější postavu typu jablka, tedy s plnějším středem těla, jsou důležité střihy, které nějak rozbíjí celistvou plochu – může jít o véčkový dekolt, efekt zavinování nebo elastický pas, který se přizpůsobí postavě,“ vysvětluje stylistka.

Z vyzkoušených kousků se do finálové trojky dostaly krátké vzorované šaty, overal (ano, pod sukní jsou opravdu šortky) se zavinovacím efektem a sukně do pasu, kterou stylistka doplnila tmavým body a kratším sakem. Z výběru oblečení byla Lucka nadšená a dva kousky si rovnou odnesla domů. Jejími favority se staly černobílé šaty a krátký overal, který bude díky své lehkosti skvělým kouskem na léto.

Náš tým

  • Kadeřník - Kamil Chovanec – Red Salon - Vězeňská 3, 110 00 Praha - Staré Město, www.redsalon.cz, Instagram @redsalonpraha
  • Vizáž - Jana Zimandlová
  • Styling - Pavlína Kapicová

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Načítám