Hlavní obsah

Proměna čtenářky Nikoly: Unavená máma už se necítila žensky a atraktivně, dnes jí to neuvěřitelně sekne

Foto: Jakub Jurdič

Čtenářka Nikola před proměnouFoto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikola bojuje jako spousta maminek malých dětí s časem a po dvou letech na rodičovské došla do bodu, kdy se necítila vůbec dobře. Proměna byla jejím osobním snem, který jsme jí rádi splnili. Během pár hodin prošla rukama kadeřnice, vizážistky i stylistky. Podívejte se, jak to dopadlo.

Článek

Nikola za námi přijela z Krnova a po opravdu dlouhé době měla den jen pro sebe. „Jako máma dvouletého syna nemám skoro žádný volný čas, jelikož musím kromě péče o něj zvládat i nějaké ty přivýdělky,“ svěřila se čtenářka. Přiznává, že se v poslední době starala především o ostatní a sama sebe odsunula na druhou kolej. Když ale začala plánovat návrat do práce, uvědomila si, že tráví většinu času v legínách a drdolu a přestává se cítit dobře. Když si pak vyslechla i ze strany svého okolí, že působí strhaně, rozhodla se s tím něco dělat.

Nikola si prošla náročným obdobím. Ještě předtím, než se stala maminkou, prodělala rakovinu. Nemoc se jí naštěstí podařilo porazit a navzdory všem zdravotním zádrhelům a skepsi lékařů se jí narodil syn. Dnes by se chtěla znovu cítit atraktivně a užívat si (nejen) krásných vlasů, které jí po léčbě musely znovu narůst. „Chci se zkrátka celkově nastartovat,“ prohlásila Nikola.

Místo klasického melíru babylights

Vlasové proměny se ujala kadeřnice Adéla Voglová z pražského salonu The Lounge by Jan Tesik. Ta se rozhodla zaměřit především na vylepšení barvy, která byla protkaná silnějšími melíry. Ačkoli byly poměrně čerstvé, kontrast mezi barvou u hlavy a v délkách byl podle kadeřnice příliš výrazný. Cílem bylo vytvořit barvu, která bude působit více celistvě i přirozeně. „Klientce jsem vlasy prosvětlila pomocí techniky babylights, což jsou takové mikro melíry,“ vysvětluje kadeřnice, která pak ještě vlasy tónovala do pískového odstínu.

Co se týče stříhání, délka vlasů zůstala, zkracovalo se jen o kousek. Kadeřnice se soustředila spíš na vylepšení střihu, aby působil lehčeji a snadno se upravoval.

Foto: Jakub Jurdič

Kadeřnice se pustila do techniky babylights a vlasy ještě více prosvětlila. Poté je tónovala do pískového odstínu Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Délka vlasů se výrazně nezkracovala, na čem se ale pracovalo, byl jejich střih. Dokonale prostříhaný účes se lépe upravuje i vypadá Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vyfoukat, natočit a vlasy jsou hotovéFoto: Jakub Jurdič

Osobní lekce líčení

Čtenářka Nikola trpí atopickým ekzémem, který jí znesnadňuje samotné líčení. Vizážistka Jana Zimandlová jí dala spoustu tipů, jak si s tímto problémem poradit, a pod make-up doporučuje používat kvalitní přípravek zmírňující začervenání pleti. Nikola si chtěla vyzkoušet linky, protože jí ale začínají přepadávat víčka, vizážistka jí poradila výhodnější techniku, která jí oči nezmenší. Pomocí stínů vytvořila efekt protažených kočičích stínů a vybrala si k tomu růžovobronzový odstín, který vytáhl barvu očí. Tvář vykonturovala tmavším pudrem a na rty nanesla svěží rtěnku v korálovém odstínu.

Foto: Jakub Jurdič

Čtenářka si vyzkoušela profesionální líčení a odnesla si spoustu tipů, které jí make-up rutinu usnadní Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Voilà! S novým účesem i vizáží to Nikole neuvěřitelně slušíFoto: Jakub Jurdič

Ještě převléknout a je to!

Čtenářce se věnovala i stylistka Irena Vokrojová, která pro ni poskládala tři různé outfity. Nikola má menší postavu ve tvaru jablka, takže potřebuje chytře volit kousky, které ji opticky protáhnou. Takto skvěle zafungovaly šaty v midi délce, jež stylistka doplnila tělovými lodičkami a kratší džínovou bundou. V prodloužené délce zvolila i bílou džínovou sukni, ke které přišlo proužkované triko a křivák. Třetí look se pak skládal z džínů a nabízel každodenní alternativu pro čtenářku, která tíhne k ležérním kouskům.

  • Vlasy - Adéla Voglová, salon The Lounge by Jan Tesik. Adresa: Řeznická 662/17, 110 00 Nové Město, www.thelounge.cz
  • Vizáž - Jana Zimandlová
  • Styling - Irena Vokrojová

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Načítám