Hlavní obsah

Jarní plus size inspirace: Stylové kousky najdete (nejen) ve velikosti 48

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nenechte se limitovat písmenky nebo čísly. Trendy kousky si mohou do šatníku přimíchat i ženy s plnými křivkami. Na co se vyplatí zaměřit na jaře? Prohlédněte si naši plus size inspiraci a zajděte si vyzkoušet džínovou sukni, květované šaty nebo plisovanou sukni.

Článek

Pokud vás nebaví zkoumat, jestli je kousek, který vám padl do oka, k dostání i v jiných velikostech než jen S, M a L, jste na správné adrese. Stylistka Irena Vokrojová se tentokrát zaměřila na oblečení z plus size kolekcí a do jarních trendů oblékla krásnou modelku Alenu James, která má konfekční velikost 46-48.

A rozhodně se nedržela neforemných, fádních kousků. Vždyť to, že nosíte větší velikost, neznamená, že byste měly hrát celý život na schovávanou. Není sebemenší důvod, proč byste si nemohly obléknout vzorované šaty (chcete-li, klidně i s prostřihem nad pupíkem) nebo výraznou plisovanou sukni. Pokud je vaším cílem optické zeštíhlení postavy, odskočte si do našeho předchozího článku a nastudujte si pravidlo dvou třetin.

Džínová midisukně

Nechceme vám mluvit do vašeho vztahu s mini, hitem letošní sezony jsou ale delší džínové sukně. Pokud se v midi délkách necítíte, odneste si do kabinky alespoň jeden exemplář s rozparkem. V takové sukni se dá nejen lépe hýbat, ale současně je pro většinu žen lichotivější. A s čím džínovou sukni nosit? Chybu neuděláte s oblíbeným bavlněným tričkem, bundou v délce do pasu a klidně i teniskami.

.

Šaty s odvážným detailem

Lehké šaty, které nemusíte nijak složitě kombinovat, jsou klíčovým kouskem jarního i letního šatníku. Stylistka Irena Vokrojová pro modelku vybrala šaty s barevnými květy a prostřihem nad pupíkem, který působí na první dobrou odvážně, ve skutečnosti ale nic neodhaluje. Midišaty se sukní, kopírující písmenko A, jsou jako stvořené pro ženy s postavou hrušky.

Džínový trenčkot

Trenčkot patří mezi nejpopulárnější módní kousky vůbec, letos si můžete pořídit i jeho džínovou variantu. Trenčkot má lichotivý střih, který sedí naprosté většině žen, a s denimovou verzí se dá skvěle vyhrát. Stylistka ho přidala k džínům, a vytvořila tak double denim (respektive triple denim – džínové jsou i sandálky), který je stále aktuální, kabát ale bude skvěle vypadat i v kombinaci s látkovými kalhotami nebo šaty či sukní.

Efektní sukně

Hodila by se vám do sbírky nová sukně? Pokud vás baví plisované kousky, možná vás zaujme tahle kráska s efektem prolínání barev. Vršek vám k ní bude stačit jednoduchý, a pokud se budete chtít ráno zahřát, klidně přes ramena přehoďte lehký bomber.

Výrazný kalhotový kostým

Kalhotové kostýmy bodují už několik sezon za sebou a ani tahle nebude výjimkou. Pokud se plánujete porozhlédnout po novém kompletu, nebojte se barev, ať už pastelových, nebo těch výraznějších. Stylistka pro modelku vybrala sako ve zkrácené délce, pod které jí dala jen crop top, sáhnout ale samozřejmě můžete i po jakémkoli jiném vršku. Jen ho nezapomeňte zastrčit do kalhot.

Náš tým:

  • Modelka - Alena James (Crush Models)
  • Styling - Irena Vokrojová
  • Vizáž - Linda Chudomelová

Načítám