Hlavní obsah

Nejmódnější džínové sukně jara: In jsou maxidélky, ale i pouzdrovky a mini

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Směr nových trendů je jasně daný. Zatímco mezi džíny dominují volné střihy, za nejstylovější sukně jsou momentálně považovány ty dlouhé. Na klasických maxidélkách to ale celé neleží. Chcete si prohlédnout ty nejmódnější střihy sezony?

Článek

Po dlouhých měsících strávených ve společnosti kalhot se naše pozornost začíná dělit. Pod pojmem denim se neschovávají jen džíny, ale i sukně, které jsou obrovským hitem letošního jara. Milujete módu? Pak se nejspíš budete chtít dozvědět víc než tuhle strohou informaci. Jak vypadají nejpopulárnější střihy sezony a kam si pro ně můžete doběhnout?

Maxidélka

Při studování kolekcí z jarních týdnů módy to skoro vypadalo, jako by se jiné sukně než ty dlouhé ani nevedly. Alespoň co se denimu týče. Džínové maxisukně vypadají na modelkách skvěle a do svých šatníků je zařazují i influencerky, ve skutečnosti jde ale o trochu těžkopádný trend, který nesvědčí všem. Pokud se do něj rozhodnete pustit, vybírejte střihy, které nejsou příliš široké, a nezapomeňte sukni vykompenzovat užšími horními díly, případně topy s krátkým rukávem či úplně bez nich. Budete-li přidávat nahoru druhou vrstvu, volte ideálně délku do pasu.

Sukně s rozparkem

Pokud si chcete obléknout trendy sukni, ale v plné délce se necítíte, zkuste rozparek. Jakmile se jednolitá plocha těžšího materiálu naruší, výsledný efekt je mnohem lichotivější. A na rozdíl od předchozí varianty svědčí i ženám s křivkami. Tyhle sukně si můžete dopřát v nejrůznějších délkách (většina z nich jde pod kolena a níže) a libovolně vysoký se dá zvolit i rozparek.

Pouzdrová sukně

Pouzdrové sukně patří mezi nejžhavější jarní trendy, a tak není divu, že se v nových kolekcích objevují i v denimovém provedení. Džínová pouzdrovka je díky své pevnosti o něco lichotivější než klasická slabší varianta, takže se ji nebojte zkusit. Skvěle se hodí i do šatníků vyznavaček elegance a jak ukazuje módní ikona Grece Ghanem, lichotivé jsou v každém věku.

Objem dělá dojem

Pakliže si sukně raději držíte od těla, zaměřte se na modely v objemnějším střihu nebo áčkové siluetě. Když je doplníte svrškem končícím přímo v pase nebo vypasovanějším topem, výsledek bude skvělý. I tyhle sukně se nejčastěji nosí v dlouhé variantě, která by měla sahat alespoň pod kolena.

Ve střihu mořské panny

Střih à la mořská panna nebo sukně ve tvaru rybího ocasu (fishtail). Pokud hledáte něco extra, vyzkoušejte variantu s rozšiřující se spodní částí. Horní díl outfitu volte co možná nejjednodušší a opět užší, a pokud si nechcete opticky zkrátit postavu, vklouzněte do podpatků. Tuhle stylovou variantu nosí i skandinávská módní ikona Pernille Teisbaek.

A nakonec mini

Pokud vás my ani módní návrháři k vyzkoušení dlouhé sukně nepřesvědčíme, vsaďte na mini, zůstávají aktuální díky značce Miu Miu. Nejpopulárnější jsou mírná áčka, která jsou obecně velmi lichotivá, a zmínit musíme i double denim trend. Pokud džínovinu opravdu milujete, noste ji klidně dvojitě.

Načítám