Hlavní obsah

Kovbojské kozačky s letními šaty nebo šortkami: Móda pozdního léta podle Italek

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co nosit právě teď za boty? Ráno už je poměrně zima, ale odpoledne byste snesly klidně odhalené nohy. A právě to je ideální období na moje oblíbené cowboy boots a šaty. Kde seženete právě teď ty nejlepší kotníčkové boty v kovbojském stylu?

Článek

Kožené nebo semišové kovbojky s blokovým podpatkem nejsou jen obutím do podzimních a zimních dnů, naopak, můžete je nosit s klidem celoročně. Alespoň tak to dělají Italky, což jsem mohla při poslední dovolené na Sicílii odkoukat.

Právě od nich můžete čerpat inspiraci, jak sladit robustnější obuv a letní oblečení, a věřte, že tahle kombinace funguje. Jsou schopné je nosit i ve třicítkách, ale právě teď je na ně ideální počasí. Předejdete tak nechtěnému nachlazení, které není tak těžké si uhnat, když jsou ráno teploty lehce nad deseti stupni, ale i tak si budete moct dovolit mít šaty s odhalenýma nohama!

Módní kombinace? Šortky + kozačky

Když se podíváte na streetstyle z uplynulých světových fashion weeků, uvidíte spousty outfitů, které kombinují nahé nohy a kotníkové boots nebo rovnou kozačky. Co k nim nejlépe nosit? Jestliže si chcete zkusit trendy spojení sezony, obujte si kovbojky k delším volnějším šortkám. Skvěle se hodí i k minisukním a oversized mikinám či svetrům, ale hlavně jsou nepřekonatelné v kombinaci s volnějšími květovanými midišaty či k džínové sukni. Mrkněte do galerie!

Kozačky na konci léta

Boty vybírejte v kožené nebo semišové úpravě. Nejlépe vypadají se středním blokovým podpatkem - přidá vám pár centimetrů navíc a krásně protáhne nohy. Jestli zvolíte ty lehce nad kotníky či vysoké kozačky pod kolena, v krémové nebo černé barvě s ozdobnými vzory a výšivkami, necháme na vás. Pokud bychom ale měly vybrat jedny, byly by to světlé, semišové, kotníkové a bez větších aplikací, protože ty doplní každý outfit.

  • Stejně tak se nebraňte nošení trenčkotu, i když jde o podzimní kabátek, leckdy je udělaný z lehké látky a ve skutečnosti zas tolik nehřeje. Unosíte ho tudíž skvěle přes midi i minišaty a v chladnějších ránech oceníte jeho délku pod zadek.

Kovbojské boty

Načítám