Hlavní obsah

Top 12 podzimních trendů: In bude diskrétní luxus, červená i (ne)obyčejný černý kabát

Foto: GettyImages.com

Foto: GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štěstí (a móda) přeje připraveným! Pokud vás zajímá, kterým směrem se posunou trendy tentokrát, udělejte si pohodlí a ponořte se s námi do světa podzimních kolekcí.

Článek

Ve dnech, kdy se venkovní teploty blíží ke třicítce, nebo ji dokonce překračují, se může zdát, že je podzim v nedohlednu. Pak se ale kouknete do kalendáře a ten vás vyvede z omylu. Konec sezony je patrný i v obchodech. Jste zvědavé, co se bude v nadcházejících týdnech a měsících nosit? V tom případě si pojďte dát první seznamovací kolečko. Top 12 trendů si můžete proklikat ve fotogalerii.

Podzim je plný příjemně „normálních“ kousků

Po covidu si ženy chtěly vynahradit teplákovou éru a nechaly se okouzlovat flitry, barvami a vším výrazným. V posledním roce ovšem došlo v módě k viditelnému zjednodušení. Nastal návrat k nadčasovým kouskům, po kterých se chce, aby splňovaly filozofii diskrétního luxusu. Tento trend byl patrný i při pohledu na nové podzimní kolekce.

Vzít celý outfit z přehlídkového mola a přesunout ho do ulic? To by si šlo dříve představit jen u hrstky looků. Dnes ale značka Gucci klidně vyšle na molo modelku ve volných džínách, košili a oversized saku, které působí překvapivě střízlivě. Že stojí návrháři pevněji na zemi, dokazuje i fakt, že mezi nejmódnější prvky sezony patří LBC neboli long black coat (černý dlouhý kabát). Na týdnech módy to vypadalo, jako by návrháři tajně soupeřili, kdo navrhne ten nejvydařenější.

Do módy se vrátily také tenké svetry, kardigany na knoflíčky a s sebou vzaly i peplum, tedy volán, který byl hitem před deseti lety. Méně praktickým, ale stále nositelným trendem jsou pak kousky odhalující ramena a vesty, jež se nadále nosí na holém těle.

Mini, midi, nebo maxi?

Pokud jste „sukňové“, jásejte! Do souboje mini versus maxi se totiž přidaly i kousky sahající pod kolena. V kurzu jsou tak oficiálně úplně všechny délky. A co když fandíte variantě „něco mezi“? Můžete se inspirovat kolekcí Prada, která přišla se siluetou à la padesátá léta.

Barbarella look i absence kalhot

Hledáte-li něco výraznějšího, svezte se na vlně ostře červené barvy. Případně se inspirujte moderní Barbarellou tak, že se ujmete metalických odlesků. Nejvyšší úrovní extravagance je pak vyrazit ven bez kalhot, jako modelka Kendall Jenner v loňském roce. „No pants trend“ se sice nepřekvapivě nestal masovkou, návrháři to s ním ale evidentně ještě nevzdávají. Můžete si tak začít zvykat na to, že vám ke štěstí (a kompletnímu outfitu) klidně postačí jen punčocháče a kousek látky v kalhotkovém střihu.

Načítám