Hlavní obsah

20 černých šatů, které lichotí postavě a zajistí vám záplavu komplimentů

Foto: Jeremy Moeller - GettyImages.com

Foto: Jeremy Moeller - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak dlouho se mluvilo o konceptu LBD, až jsme nabyli dojmu, že se pod pojmem černé šaty skrývají jen strohé modely v délce pod kolena. Tahle barva nebarva je ale jako stvořená pro experimenty s nejrůznějšími střihy. My vám teď ukážeme, jaké zajímavé kousky si v ní můžete pořídit.

Článek

Černé šaty nemusí být jen super střízlivé a jednoduché. V provedení barvy noci najdete i hromadu zajímavých kousků, které vás přimějí říct: „Wow!“ Tyhle ambice rozhodně mají i dvě desítky šatů, jež jsme pro vás vytipovali z aktuálních kolekcí.

Teorie LBD neboli malých černých

Abychom si rozuměli, teorii návrhářky Coco Chanel, že se vyplatí mít v šatníku univerzální černé šaty, rozhodně nezpochybňujeme. Její myšlenka ovšem přišla v době, kdy šatníky neměly ani zdaleka takový rozsah jako dnes. Ženy si musely běžně vystačit s několika málo exempláři. Když už si proto pořizovaly šaty, dávalo smysl vsadit na takové, ve kterých zvládaly absolvovat i případné společenské akce. Podobné nároky dnes na jedny šaty nakládat nemusíte. Vedle střízlivých modelů, které odpovídají konceptu LBD neboli little black dress, si můžete pořídit další varianty. Ty sice mohou mít své limity, co se týče společenského využití (ať už je to krátká délka, prostřihy, nebo materiál, vhodnější na každý den), ale za to působí neotřele a zábavně. Vsaďte se, že vám zajistí příval komplimentů.

Zeštíhluje, ale nesvědčí všem

Ačkoli je černá vlastně „barvou“ v uvozovkách (vzniká v důsledku pohlcení světla a kde není světlo, není barva), funguje jako dokonalé plátno pro experimenty se střihy. I když je pro nás kontrastní, nepůsobí nijak rušivě. Ve správném podání má opravdu tendence siluetu zeštíhlit, což jí přihrálo velkou porci popularity. Vyvrátit ale musíme mýtus, že by černá barva lichotila všem. Pro některé ženy může být příliš tvrdá, takže pokud máte pocit, že vám černá nedělá dobrou službu, nijak se do ní nenuťte. Případně si ji jen minimálně pouštějte až k tváři.

20 nejstylovějších černých šatů

Pokud máte s touhle barvou naopak jen ty nejlepší zkušenosti, vrhněte se na fotogalerii. Najdete v ní stylové šaty na každý den. Modely, které svědčí i plnějším křivkám, stejně tak i varianty, jež můžete obléknout i na večírek. Ačkoli jsou každé šaty trochu jiné, jedno mají společné. Ani jedny z nich nejsou strohou klasikou, která by měla tendence nudit.

Načítám