Hlavní obsah

Minisukně jsou stále in! Jak je zapojit do podzimních outfitů? Přidejte rolák, kardigan nebo sako

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minisukně jsou dost možná poslední kousek, na který právě teď myslíte. Pustit se do nich na podzim přitom není vůbec špatný nápad! Kromě toho, že jsou stále velmi trendy, se poměrně snadno kombinují a rozumějí si se svetry, roláky i velkými saky.

Článek

Trend mikrosukní, který rozpoutala návrhářka Miuccia Prada prostřednictvím svých kolekcí Miu Miu, se poměrně rychle přehnal, krátké délky ale obecně zůstávají in. Spolu se svým protikladem, dlouhými sukněmi, patří k nejpopulárnějším módním kouskům současnosti a nic na tom nemění ani padající teploty. Jak si minitrend (ve zdraví) užít?

Podzimní kombinace, které stojí za zkoušku

Krátké sukně se dají nosit v průběhu celého roku, během chladnějších měsíců se samozřejmě vyplatí sáhnout po trochu jiných modelech. Kousky z buklé, pleteniny a celkově pevnějších látek jsou příjemnější a víc zahřejí, nabízejí ale i další benefit: lépe souznějí s (pod)zimními materiály a všemi svetry, které k nim budete přidávat.

Mini si nejspíš neobléknete v den, kdy plánujete být celé hodiny venku, na rychlejší přechody z bodu A do bodu B jsou ale skvělé.

  • Krátké sukně je obecně dobré vykompenzovat něčím objemnějším. Slušet jim budou oversized saka, velké svetry, roláky i chytře vrstvené vršky. A široké pole působnosti budete mít i při výběru bot.
  • Minidélce vyloženě lichotí kozačky, které nemusejí být nutně na podpatku, a stejně tak i kotníkové boty, ať už to jsou bikery, nebo chelsea boots. Pokud teploty nebudou příliš nízko, můžete do cíle doběhnout i v teniskách (vykukující ponožky nejsou jen povolené, ale přímo žádoucí) a skvělou volbou jsou i mokasíny – ty klidně noste v doprovodu silonek i přiznaných ponožek:

20 nejstylovějších minisukní

Chcete nosit krátkou sukni, ale v šatníku nemáte ten správný kousek? Projděte si ve fotogalerii tipy z aktuálních módních kolekcí. Právě teď jsou in skládané sukně nebo komplety se sakem, které vycházejí z oblíbených oblekových materiálů.

Natrefíte také na kůži, koženku, vlnu nebo buklé navazující na nestárnoucí módní odkaz Coco Chanel. Nejvíce podzimních minisukní je ve snadno kombinovatelných barvách, jako je černá, šedá nebo krémová, vyhrát si ale můžete i s kousky v modré, růžové či zelené.

Načítám